Cumhuriyet Üniversitesi Eski Cumhuriyet Üniversitesi Değil!

Toplumun tüm unsurlarıyla iç içe olmayı hedefleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek Üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Üniversite-şehir iş birliğini güçlendirmek, şehrin sorunlarının çözümünde üniversitenin rolünü artırmak, ulusal ve bölgesel kalkınma için üniversiteden beklentilerin karşılıklı görüşülerek üniversitemizde yapılan faaliyetler hakkında bilgi almak amacıyla Rektörümüzü ziyaret eden STK temsilcilerinin katıldığı toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş ve bazı birim sorumlularımız katıldı.

STK temsilcileri adına konuşan Hüseyin Duman, “Dört yıldır Sivas’taki STK’lar olarak bir platform etrafında toplandık. Yeni eğitim-öğretim yılı olması hasebiyle hem eğitim-öğretim yılını kutlamak hem de Rektörümüzle bir araya gelerek istişarede bulunmak istedik ve Rektörümüz randevu talebimize olumlu cevap verdiği için bugün buradayız.” dedi.

Üniversitede yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Duman, “Rektörlüğümüzle bağ kurmuş durumdayız. Rektörümüzü yanımızda hissediyoruz. Üniversitenin çehresi değişti. Rektörümüzün bizlerle yan yana olması bizi memnun ediyor. Biz de ‘Üniversitemizle, Rektörlüğümüzle neler yapabiliriz?’ diyerek bu toplantıyı Rektörümüzden talep ettik. STK Platformu olarak Rektörümüzün yanındayız ve yaptığı çalışmaları destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cihannüma Sivas İl Temsilcisi Muhammet Ali Genç, “Hem yeni yıl olması dolayısıyla hem bu süreci sizinle istişare edelim, yaptıklarınızdan dolayı teşekkür edelim, sizin arkanızda desteğimizi verdiğimizi ifade etmek için randevu istedik. Şundan emin olun; Sivas STK’ları olarak sizin yanınızdayız. Sizinle omuz omuzayız” diyerek Rektörümüze desteklerini iletti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitede yapılan çalışmaları ilk ağızdan anlatarak, “Göreve geldikten sonra şehirle irtibatı kurma noktasında hem şahsım hem de Rektör Yardımcılarımızla bir karar almıştık.. Bu amaçla Rektör Yardımcım Sayın Prof. Dr. Hilmi Ataseven Hocamızı görevlendirdim.” şeklinde konuştu.

Üniversitenin bilgi üreten yerler olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Dün Drogsan ilaç firması ile bir anlaşma imzaladık. Daha öncesinde yerli zırh üretimi yapmıştık. Bundan sonra bunları çok sık göreceksiniz. Bilimsel çalışmalar anında karşılık bulan çalışmalar değil. Bazen yıllar alıyor.” dedi.

Sağlık ve savunma sanayisi ile ilgili çalışmaların olduğunu da hatırlatan Rektörümüz Yıldız, merkezî laboratuvarın işler hâle geldiğini ve bu laboratuvarın bölgeye hizmet verdiğini söyledi.

Akademisyenlerin asli görevinin bilgi ve proje üretmek olduğunu söyleyen Rektörümüz konuşmasının devamında: “Hocalarımıza, ‘Proje üretin, ürün ortaya çıksın ve onu biz markalaştıralım’ diyoruz. Anadolu’daki üniversiteler, şehri ileriye taşıyacak kurumlardır. 60 bin öğrencimiz var. Şunu kaydetmek istiyorum; Türkiye eski Türkiye değil, Cumhuriyet Üniversitesi eski Cumhuriyet Üniversitesi değil.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından söz alan İHH Sivas İl Temsilcisi Ahmet Çakmak, “Cumhuriyet Üniversitesi’nin bu konumda olması bir kazançtır. Dermatoloji alanında yapılan ticari anlaşma ulusal ve uluslararası anlamda Üniversitemiz için güzel bir gelişmedir. Bütün Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir çalışmadır. Bu konuda sizleri takdir ediyorum. Fiziki anlamda üniversitemizin çehresi değişti.” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız STK Temsilcilerinin kadın-doğum hastanesi, yabancı öğrenci sayısı, Hukuk Fakültesi, yerleşkede yapılan çalışmalar hakkındaki sorularını cevaplandırarak yeni açılan Hukuk Fakültesi binası için hayırseverlerden destek istedi.

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

 

 



Haber Tarihi : 05.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER