Rektörümüz İrfan Meclisinin Konuğu Oldu

Valimiz Sayın Davut Gül, Belediye Başkanımız Sami Aydın başta olmak üzere, Sivas’ın üst düzey yöneticilerinin, bürokratlarının, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerinin katılımıyla Susamışlar Konağı’nda gerçekleşen, her ay bir konuğun ağırlandığı İrfan Meclisi’nin Aralık ayı konuğu Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız oldu.

 
Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan, Eğitim Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz ve Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile öğretmenler katıldı.
 
Programı hazırlayıp sunan Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı; ”İrfan kavramı çok değerlidir. İrfan demek bilmek, anlaşmak, tanışmak demektir. Bugün Meclisimiz öğretmen arkadaşlarımızla şenlendi. Öğretmenler bir gün değil her gün hatırlanmalı. Sayın Belediye Başkanımız Mimar Sami Aydın şehri imar ediyor ama biz de gönülleri imar edelim. İrfan Meclisi ismi Rektörümüze aittir. Her ayın ilk Cuma günü gerçekleştirilen programı iki yıldır devam ettiriyoruz. Her kesimden misafir aldık.’’ dedi.
 
Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında, ayda bir kere bir araya gelip konuşmak için böyle bir programın düzenlendiğini söyledi. Başkan Aydın, “Bu programları şehrin gelişmesine, kültürüne, sosyal hayatına katkısı olsun diye düşündük. Her programda şehrin bir değerini tanıtalım; tarihimizde, geçmişte iz bırakmış olan, değerlerimizi ele alalım dedik. Bu anlamda bir programımızda Kadı Burhaneddin’i ele aldık, bir başka programda Şems-i Sivasî’yi ele aldık. Saydığımız isimler gibi birçok önemli kişiyi programlarımızda işledik.’’ ifadelerini kullandı.
 
Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan ise, bugünlerde Üniversitemize gittiğimde Rektör Hocamız ve ekibi sayesinde ilk defa Sivas’ın Üniversitesi olarak hissettiğini belirterek, ‘”Millî Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında Bilim-Sanat Okulu ile ilgili bir protokol imzaladık. Bu protokol ile Bilim-Sanat Okulu’nun Cumhuriyet Üniversitesi’nin bütün imkânlarından faydalanmasını amaçlıyoruz. Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 
Eğitim Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “oku” olduğunu, ilim öğrenen ve öğretenin dinimizde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, ‘’ İrfan Meclisi’nin bu ayki toplantısına biz eğitimcilerin davet edilmesi ayrıca takdire şayan. Öğretmenler sadece 24 Kasım’da hatırlanması gereken insanlar değiller.’’ diyerek öğretmenin ve öğrenmenin önemine değindi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmasında hem bir edebiyatçı hem de Sivas’ın önemli bir değeri olan Üniversitemizin yöneticisi olarak hayatından kesitler anlattı. Babasının Kore Gazisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alim Yıldız, edebiyat ve kitap sevgisini ilk olarak ilkokulda öğretmeninin verdiği kitaplarla oluştuğunu söyleyerek, ‘”İlkokulu Yıldızeli’nin Çubuk Köyü’nde okudum. Sezai Bey isminde bir hocamız vardı, edebiyata ilgim onun sayesinde oldu. İlkokul dörtte iken bana kitaplar vermişti, bunlardan bir tanesi de Yahya Kemal’in şiir kitabıydı.’’ dedi.
 
Bu tür toplantıların Sivas’a ve Üniversitemize yaptığı katkının inkâr edilemez bir gerçek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alim Yıldız, bu toplantıların birlik ve beraberliği pekiştirdiğine, aynı zamanda kurumlar arası iş birliğini artırdığına dikkat çekti. Toplantı karşılıklı görüş alışverişleri ve soru cevaplarla sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 13.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER