Teoriyle Pratiği Buluşturan Fakültemiz

Turizm Fakültemiz öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyor.

 

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iken Turizm Fakültesi’ne dönüştürülen Fakültemiz, ülke turizmine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Bu doğrultuda, derste aldıkları teorik eğitimi pratikte uygulama imkânı bulan Turizm Fakültesi öğrencilerimiz turizm endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap verecek, donanımlı ve her türlü yeniliğe açık şekilde yetişiyorlar.

 

Eğitim laboratuvarlarının öğrencilerin yetişmesinde büyük bir öneminin olduğuna değinen, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, “ Öğrencilerimizin birebir uygulama alanlarına ihtiyacı vardı. Bizim öncelik sıramız öğrencilere hizmet etmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Bununla beraber bizim de akademik çalışma yapmamız gerekmektedir. Öğrenciler deney grubunda yer alırken laboratuvarda çalışanları seyrederek acemiliklerini bir şekilde gidermiş oluyorlar. O deney grubunda yer alan kişiler tekrar mutfağa sokularak kontrol ve deney grubunun karşılaşması sağlanacaktır. Bu da bilimsel bir veri olan, akademik olarak çalışma imkânı sağlayan bir ortamdır. Zaten dikkat ederseniz yekpare olarak bütün olan 80 cm üzerinde cam şeklinde yapılmıştır. Herkes herkesin çalışma şeklini ve görerek uygulayarak öğrenme imkânına sahiptir.” dedi.

 

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuğkan Şeker, “Fakültemizde eğitim mutfağımız, uygulama mutfağımız ve hamurhane eğitim mutfağımız var. Şu anda hamurhane eğitim mutfağında teorik aldıkları eğitimi uygulamaya yönelik şekilde el becerilerini geliştirmek üzere öğrencilerimiz ders kapsamında çalışmaktalar. Burada çıkartılan ürünlerin hem kendileri hem de okulumuz adına biz her konuda değerlendirmekteyiz. Bunun haricinde fakültemizin mutfaklarında öğrencilerimiz hafta sonu ve hafta içi mesai saatleri dışında özel işletimlerde de çalışabilmekte. Oldukça verimli bir eğitim vermekteyiz. Hamurhanemizde unlu mamuller adına her türlü üretimi yapabilmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.



Haber Tarihi : 21.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER