Rektörümüz İslam’ın Öğretilmesinde Edebiyatın Rolü’nü Anlattı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nun düzenlediği Bilim Şenliği’ne konuşmacı olarak katıldı. 


Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nun 4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında destek gören programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “İslam’ın Öğretilmesinde Edebiyatın Rolü” konulu bir de konferans verdi.

Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Osmancık Bilim Şenliği’nde bulunduğu için mutlu olduğu ve şenliğin hayırlara vesile olması temennisi ile sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, bilim şenliklerinin önemine vurgu yaparak etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti. 

“İslam’ın Öğretilmesinde Edebiyatın Rolü” konu başlıklı sunumunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Yunus Emre, Şems-i Sivasî, Kadı Burhaneddin ve Mevlâna’nın eserlerinden örnekler vererek edebî metinlerin İslam’ın öğretilmesindeki rolünü dinleyicilerle paylaştı.
 



Haber Tarihi : 25.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER