Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Söz Meclisi Programında

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, yeni eğitim öğretim döneminin ilk “Söz Meclisi” programında Mühendislik Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.


Susamışlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Evren Gölge ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri katıldı.


Sivas türküleri eşliğinde başlayan programda öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a istek ve görüşlerini bildirdiler.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, hayatından kısa bölümler anlattıktan sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı.


Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Gerçekleştirmek istediğimiz şeylerden birisi, öğrencimize daha kaliteli bir eğitim vermek ve onlara rahat bir ortam sağlamak. Bunun için uğraşıyoruz. Kullanabileceğimiz imkânları sizlere sunuyoruz. Mesela yabancı dil konusunda bir grup oluşturunuz, hocam biz 15 kişiyiz, pratik İngilizce öğreneceğiz, deyiniz, CÜSEM’den size kurs açalım. Çince öğrenmek isterseniz onu da sağlayalım. Bunları öğretebilecek hocalarımız var. Siz zorlayacaksınız. Eğer mezun olduğunuzda iyi ki Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okumuşum, diyebilirseniz bizim kazancımız bu olacak. Birçoğunuzu ileride güzel yerlerde göreceğiz ve sizi gördükçe de sevineceğiz.” dedi.


Programda söz alan İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Kerim Yücesan, “Öncelikle yaklaşık 3-4 yıldır Sivas’tayım. 3-4 yıl önceki fotoğrafla şimdikini fotoğrafı karşılaştırdığımızda Üniversitemizde çok gelişmeler olduğu aşikâr. Bunun için öncelikle size teşekkür ediyorum.” dedi.


Öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ve gerek Dekanlıktan ve gerekse Rektörlükten olan istek ve taleplerini iletmelerinin ardından program, öğrencilerin Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile ve toplu olarak fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

 



Haber Tarihi : 17.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER