BESYO ile Sivas Uluslararası Şehit Recep Gündüz İmam-Hatip Lisesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile Sivas Uluslararası Şehit Recep Gündüz İmam-Hatip Lisesi arasında iş birliği protokolü BeESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül‘ün makamında gerçekleştirildi.
 
Bu kapsamda iki okul arasında, ‘Okulda spor akademisinin oluşturulması ve spor bilincinin kazandırılmasına yardımcı olmak, sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için öğrencilerde duyarlılık oluşturulmak üzere faaliyetler gerçekleştirmek, imkânların kısıtlı olduğu durumlarda da spor yapmanın ve sporcu yetiştirmenin gerçekleştirebileceğine inandırmak, okulumuz öğrencilerinin ufkunu geliştirmek amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na tanıtıcı geziler düzenlemek, toplum hizmeti kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencilerinin okulumuzda sosyal faaliyetler gerçekleştirilmesini sağlamak, uygulamalı takım ve bireysel sporcu yetiştirmede ortaklaşa faaliyetler düzenlemek’ amaçlı iş birliği protokolü imzalandı.
 
Protokol töreninde konuşan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, şehir üniversite birlikteliğinin ilerleyen günlerde spor bağlamında da giderek güçlendirileceğine, bu yoldan hareketle ilk adımın İmam-Hatip Lisemizle başladığına dikkat çekti. Müdür Yrd. Doç. Dr. Gül, “BESYO olarak hem akademik alanda gelişim sağlamayı hem de uygulama sahası olarak gördüğümüz şehirde var olmayı istiyoruz. Bu bağlamda iş birliklerinin artarak devam etmesini arzu etmekteyiz.” dedi.
 
Milli Eğitimi Şube Müdürü Fehmi Tutkun ise konuşmasında bu protokolün her iki taraf için de anlamlı olduğunu ve ilerleyen günlerde benzer girişimlerin alanın ve içeriğin giderek genişletilmesini istediklerini söyledi.
 
Okul Müdürü Selvi ise protokol kapsamında BESYO’nun, okullarını tercih etmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Bakanlığımızın proje okul olarak açtığı okulumuza bu türden girişimler, hedeflerine daha kolay ulaşmamızda önemli katkılar sunacaktır. Bu girişimin başlatılmasında çaba sarf eden beden eğitimi öğretmenim sayın Fatih Taşdemir Hocama, BESYO müdürümüze ve sayın Millî Eğitim Şube Müdürümüze teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül ve Sivas Uluslararası Şehit Recep Gündüz İmam-Hatip Lisesi Müdürü Selvi tarafından protokole imza atıldı.



Haber Tarihi : 01.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER