Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Ramazan Ayı Mesajı

 

Ramazan Ayı, Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının ve daha nice güzel hasletin hepimizi kuşattığı, gözümüze nur, gönlümüze sürur olan bu mübarek ay bütün kötü eylemlerden arınmak için de bir fırsattır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu Ramazan Ayı, kardeşlik duygularının had safhaya çıktığı bir ay olarak başkalarına karşı sorumluluklarımızın bilincine daha çok vardığımız bir aydır.

 

Yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma gibi davranışları en fazla yaşayacağımız ve yaşatacağımız bu ayı güzel bir şekilde geçirmek, insanlığa, ümmete, milletimize ve ailemize karşı daha fazla iyilik, daha fazla fedakârlık yaparak Allah’ın rızasını kazanma arzusundayız.

 

İnsanlığın koronavirüs salgınıyla imtihan olduğu şu günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki Ramazan Ayı’nın teması “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” olarak belirlenmiştir. Birlikte yaşamanın gereği olarak sadece kendi nefsimizi düşünmeden başkalarını da gözeterek yaşamak, onların haklarına saygılı olmak, bizden sadır olacak bütün kötü fiillerden çevremizi korumak Müslümanın görevleri arasında yer alır.

 

Allah’ın yarattığı canlı ve cansız her şeye hikmet gözüyle nazar eden, iyiliği emredip kötülükten sakındıran insanlar olarak Müslümanlar, toplumsal nizamın sürdürülmesinde, daha güzel bir dünyanın kurulmasında öncülük eder ve eylemlerini sorumluluk bilinciyle gerçekleştirir. Bu nedenle korona virüse karşı devletimizin aldığı tedbirlere uymak, temizliğe azami derecede dikkat etmek ve elimizden geldiğince evimizde kalmak durumundayız. Zira kul hakkı, İslam’da önemli bir yere sahiptir.

 

Ramazan Ayı’nın, ülkemiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mensuplarımız ve bütün İslam âlemi için huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyor, bu mübarek ayın koronavirüs gibi her türlü hastalıktan, beladan ve musibetten kurtuluşa ermemize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör

 

 

 

 



Haber Tarihi : 24.04.2020

AYLARA GÖRE HABERLER