Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği

 Uluslararası İlişkiler Ofisinin çalışmaları ile 12 farklı ülkeden 25 akademik ve idari personel Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Üniversitemize geldi.

 

Ziyaret kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Azerbaycan, Bulgaristan, Etiyopya, Gürcistan, Fas, Kosova, Ürdün, Tunus ve Kırgızistan’dan gelen misafirlerimizi Rektörlük makamında kabul ederek, misafirlere ülkemiz ve üniversitemiz hakkında bilgi verdi.

 

Senato Salonu’nda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim yıldız, Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu, yurt dışından gelen misafirler ile Uluslararası İlişkiler Ofisi personeli katıldı.

 

Ülkemizi ve şehrimizi daha iyi tanıtabilmek için hazırlıklarını uzun zaman dan beri yapan Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu’ya ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemizin tarihçesi ve mevcut durumu hakkında misafirlere bilgi vererek, “Özellikle yabancı üniversitelerle ilgili iş birliği programı için uğraşıyoruz. Şu ana kadar da gerek Erasmus’tan gerekse de diğer ikili ilişkilerle birçok üniversite ile anlaşma yaptık. Öğrenci ve akademisyenlerimizin ilgili üniversitelere gitmesi veya ilgili üniversitelerden de üniversitemize öğrenci ve akademisyenlerin gelmesini istiyoruz. Bizzat benim gittiğim bazı ülkeler var. Örneğin; Kazakistan , Kırgızistan , Özbekistan , Pakistan, Kosova. Moldova ve Fas’a yakında gideceğiz, buralardaki üniversitelerle ortak anlaşmalar imzalıyoruz. Benim dışımda Dış İlişkiler Birimimizden personelimiz de dâhil olmak üzere çeşitli üniversitelere gidiyorlar. Yine üniversitemize çeşitli ülkelerden gelen Erasmus kapsamı dışında 350 civarında yabancı öğrencimiz var. Bu sayıyı biz artırmak istiyoruz.” dedi.

 

Üniversitemize gelen misafirlere üniversitemizi ve şehri gezmeleri ve ülkelerine döndüklerinde üniversitemizle ilgili bilgi vererek ilgili üniversitelerden daha fazla akademik personel ve öğrencinin üniversitemize gelmesini arzu ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizde ilgili birimlerle görüşmeler yapacaksınız, aynı zamanda şehri de gezeceksiniz. Bu konuda Hocamız Ali bey ve ekibi yardımcı olacaklar sizlere. Üniversitemizde fakülteleri, öğrenci ve personel yemekhanelerini, özellikle akşam üniversite yerleşkemizi gezmenizi isteriz. Şehirde de özellikle görmek istediğiniz yerler konusunda arkadaşlar yardımcı olacaklar. Burada bir haftayı en güzel şekilde geçirirsiniz ve üniversitelerinize döndüğünüz zaman da öğrenci veya hocalarınız üniversitemize gelirler. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Üniversitemizi ve şehrimizi tanıtan videonun izlenmesinin ardından misafirlerin kendilerini tanıtmaları ve üniversitemiz hakkında duygu ve düşüncelerinin alınmasının ardından Kırgızistan Manas Üniversitesinden gelen misafirler tarafından millî hediyelik eşyalarının Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a verilmesiyle program son buldu.

 



Haber Tarihi : 24.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER