12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) “12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” kapsamında program düzenlendi.

 

Programa, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan programda, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız, yaptığı açış konuşmasında “Milletin istiklalini kaybettiği, vatanın işgale uğradığı bir dönemde Mehmet Akif’in ‘Korkma, bu millet tekrar bağımsızlığına kavuşur’ demesi de bizim için çok önemlidir.” dedi. 

 

Ardından, Şef Dr. Öğr. Üyesi Fatih Tüysüz ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından “İstiklâl Marşı’nın Muhtelif Bestelerinden Örnekler” musiki dinletisiyle devam etti.

 

Sonrasında SCÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Emre-Modernleşme Karşısında Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı, Öykücü-Eleştirmen Necip Tosun ise Türk Düşünce ve Edebiyatında Mehmet Akif, konulu panel gerçekleştirdi.

 

Panelin ardından teşekkür belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.



Haber Tarihi : 12.03.2024

AYLARA GÖRE HABERLER