İstanbul’da Sivas Tarihçesi Paneli

9’uncu Sivas Günleri etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başkanlığını yaptığı, Üniversitemiz öğretim elemanları Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları ve Ahmet Necip Günaydın’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sivas Tarihçesi” adlı panel düzenlendi.

Büyük vatanlar büyük mezarlar üzerine kurulmuştur. Büyük iller de büyük şehirlerde yine böyle kurulmuştur diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas ‘ta bu şehirlerden birisidir. Sivas tarih boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Sivas Doğuyu Batıya, Güneyi Kuzeye bağlayan tarihi bir Anadolu şehridir. Sivas tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliğinin yanında birçok ilim irfan sahibi insanı da yetiştirmiş bir şehirdir. Bizde bu gün bu panelde hocalarımızla beraber siz değerli dinleyicilere Sivas’ın tarihini aktarmaya çalışacağız.” dedi.

Üniversitemiz öğretim elemanları da panelde dünden bu güne Sivas tarihi konulu sunumlarını yaptılar.

Panelin ardından Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a katkılarından dolayı plaket hediye etti. 



Haber Tarihi : 30.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER