Valimiz Davut Gül Üniversitemizde Resim ve Fotoğraf Sergisi Açılışına Katıldı

 Kültür Merkezimizi Sanat Galerisi’nde resim sanatçısı Ayşe Aygün Dikbaş tarafından gerçekleştirilen resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

 Serginin açılışına Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve eşi Emine Yıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Başara ile çok sayıda davetli katıldı.

 Açılışta konuşan resim sanatçısı Ayşe Aygün Dikbaş, “Resimlerimi kerpiç evler ve nebular olmak üzere iki ayrı grupta ele aldım. Fotoğraflarım ise renk ve doku üzerine yapılmış çalışmalardır. Çalışmalarım doku üzerine ve kerpiç evler serisi olarak isimlendirdiğim çalışmalarımı yaparken kullandığım teknik ise daha önce denenmemiş bir tekniktir. Toprak, saman ve farklı türden malzemeler kullanarak yaptığım resimlerimin renklendirmesini de sulu boya yapmaktayım ” dedi.

 Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Bu ve buna benzer sanatsal çalışmaları her zaman takdir ediyoruz. Ayrıca bu tür çalışmaların devamını da bekliyoruz. Bu güzel çalışmadan dolayı Sayın Ayşe Aygün Dikbaş’ a teşekkür ediyorum.”  dedi.

 Vali Davut Gül, “ Sanatın ve sanatçının her zaman destekçisi olduk. Bugün de bu serginin örnek olmasını diliyorum, emekleriniz için teşekkür ediyorum. ” ifadelerine yer verdi.

 2 Aralık 2016 tarihine kadar açık kalacak sergide 64 fotoğraf ile 26 resim bulunuyor.

 



Haber Tarihi : 30.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER