3. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Romatoloji Günleri Başladı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen 3. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Romatoloji Günleri başladı.

 

The Green Park Hotel’de yapılan programın açılış törenine, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Türkiye Romatoloji Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Vedat Hamuryudan akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açış konuşmalarına geçildi.

 

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Romatoloji günlerinin 3.sünü yaptıklarını belirtip programın ilerleyen yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.

 

Sonrasında söz alan Türkiye Romatoloji Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Vedat Hamuryudan, yaptığı konuşmada Sivas’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve 3.sü yapılan Romatoloji Günlerinin gelenekselleşmesinin Romatoloji alanına yapacağı katkıların önemine değindi.

 

Ardından konuşan Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Şahin ise Üniversitemiz Romatoloji Bölümünün kuruluşundan günümüze kadar yapılanlara değinerek pek çok tıp doktoru ve iç hastalıkları uzmanlarının yetişmesine sağladıkları katkılardan bahsetti.

 

Açış konuşmalarının ardından program açılış paneliyle devam etti. “Romatizmal Hastalıklarda Çocukluktan Erişkinliğe Geçiş; CAPS, SJiA ve Diğer Dtoinflamatuvar Hastalıklar” adlı ilk panelde “Çocukluk Çağı Otoinflamatuvar Hastalıklar” üzerine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, “Ailesel Akdeniz Ateşi ve Erişkinliğe Geçiş Dönemi” konusu üzerine Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Şahin ve “Kronik, Tekrarlayan, Multifokal Osteomiyelit – Crmo (Chronic recurrent multifocal osteomyelitis)” üzerine ise Doç. Dr. Özge Altuğ Gücenmez konuştu.



Haber Tarihi : 02.06.2023

AYLARA GÖRE HABERLER