Eski Dekanımız Sonsuzluğa Uğurlandı

2006-2008 ile 2012-2013 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten ve 2013 yılında Üniversitemizden emekli olan Prof. Dr. İlknur Okatan sonsuzluğa uğurlandı. 

 

Yakalandığı amansız hastalık sonucu vefat eden Prof. Dr. Okatan için Eğitim Fakültesi B Binası önünde tören düzenlendi.

 

Törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, merhumenin ailesi, arkadaşları, sevenleri ve öğrenciler katıldı.

 

Düzenlenen merasimde meslektaşları adına bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Serap Duran, merhumenin birçok insanda emeğinin olduğunu belirterek, “Benim mesleki yolculuğumda öncelikle, adaletiyle, vicdanıyla, duruşuyla, pozitif kişiliğiyle bana ve herkese rol model olmuştur. Bazı insanların elinde ‘Sihirli değnek var’ gibidir. Güzelleştirirler dünyayı, ışık saçarlar. Bu ışık da sizi ölümsüzleştirir. Hocam da, ruhuyla ve yaptığı sanatıyla ölümsüzleşerek geçmişten geleceğe köprü insanı oldu. Peygamber Efendimiz de buyurmuştur ki, "Âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir." Şimdi onu sonsuzluğa uğurluyoruz. Sevgi ve bilim kadını, seni yakınından tanıyan, tanımayan herkesin şu an yüzü sana dönük. Büyük emeğinin önünde tüm üniversite seni selamlıyoruz. Bize bıraktığın insanlık namına, her şeye minnettarız.” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız da, “İlknur Hocamız yıllarca üniversitemizde çalıştı. Güzel Sanatlar’da çalıştı, dekanlık yaptı, yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Emeklilik öncesi ve sonrasında kültürel faaliyetlere ilgi duyan, Yener Hocamızla birlikte katılan bir hocamızdı. Her şeyin bir sonu var. Vade geldiğinde artık yapacak bir şeyimiz yok. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Sizlere, üniversitemize baş sağlığı diliyorum. Söyleyecek çok şeyimiz yok elbette, ölüm karşısında her şey susuyor. Artık bitiyor. İnsanların güzellikler bırakması önemli elbette. Vefatından sonra güzel şeylerle anılması önemli. Hocamız yetiştirdiği öğrencilerle, yaptığı çalışmalarla her zaman hatırlanacak bir hocamızdır.” ifadelerini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Lokman Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı duanın ardından tören sona erdi.

 

Merhume, Sivas Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
 



Haber Tarihi : 02.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER