Ebeler Haftası Programı Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “21-28 Nisan Ebeler Haftası’’ dolayısıyla Kent Meydanında yer alan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

 

Programa Ebelik Bölümü öğretim elemanları ve Ebelik Bölümü 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencileri katıldı. 

 

Çelenk koyma töreninin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra Cesur ebelik mesleğinin tarihin en eski meslekler arasında yer aldığını ve ebelerin anne-bebek sağlığının korunmasında önemli etkenlerden biri olduğuna dikkat çekti.

 

Doç. Dr. Cesur, “Ebeler, kent merkezinden kırsal kesime kadar tüm topluma sağlık hizmeti sunan, toplum sağlığının geliştirilmesinde kilit rolde olan meslek grubudur. Türkiye'de ortalama 57 bin ebe; anne, yenidoğan, çocuk ölüm ve hastalıklarının azaltılması, sezaryen oranlarının azaltılması, risk yönetimini sağlayarak riskli gebeliklerin, riskli doğumların önlenmesi, anne ve yenidoğanların sağlıkla topluma kazandırılması için her gün fedakârlıkla çalışmaktadır.” dedi.

 

Salgın döneminde de ebelerin de ön saflarda yorulmadan yer aldığını söyleyen Cesur, “Toplum sağlının geliştirilmesinde kritik rolü olan ebelere yatırım yapılması çok önemlidir. Ebelere toplum sağlının korunması ve geliştirilmesi için uygulanacak projelerde ve eğitim programlarında etkin ve aktif roller verilmelidir. Sağlıklı bir toplum için ebelere yapılan yatırımlar artırılmalıdır. Tüm meslektaşlarımın ve ebe adayı öğrencilerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftası kutlu olsun.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Haber Tarihi : 22.04.2022

AYLARA GÖRE HABERLER