Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde İlk Doğum Gerçekleşti

100 milyon TL'lik bir yatırımla yapılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nda ilk doğum gerçekleşti. 

 

Bu kapsamda, Rektör ümüzProf. Dr. Alim Yıldız, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ve beraberindekiler ile ilk doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Dilay Karademir,  Merve ve İbrahim Koran çiftinin üçüncü çocukları olan ve İshak adı verilen bebeği ziyaret ettiler. Rektör Yıldız ziyarette minik bebeğe çeyrek altın hediye ederek ziyaretin ardından da hastanede incelemelerde bulundu.

 

“Bölgeye Hizmet Verebilecek Kapasitedeyiz”

 

Açılan hizmet binasının bölgeye hizmet edeceğine değinen Rektör Yıldız, "Hastanemize geçen hafta itibarıyla taşınmaya başladık. İlk doğum gerçekleşti. Bir hastamızın İshak isminde bir evladı oldu. Biraz önce de anneyi ve yeni doğan evlatlarını ziyaret ettik. Hastanemiz 305 yatak kapasitesine sahip. Sadece Sivas'a değil yakın şehirlere ve bölgeye de hizmet verecek durumda. Aldığımız cihazlar sayesinde hastalarımızı burada tedavi edip başka yere göndermeyeceğiz. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem kadın doğuma hem de çocuk bölümüne yeni hocalar aldık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan da, "Sivas’a çok güzel bir hastane kazandırıldı, büyük bir yatırım oldu. Hem Başhekimlik olarak hem de kadın doğum ve çocuk klinikleri olarak çok mutluyuz. Çünkü önceki hastanemizde fiziki koşullar biraz eskiydi. Şimdi çok güzel bir imkân oldu. Ben katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binasının ilk doğumunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Dilay Karademir ise, “Sezaryen ile gerçekleştirdiğimiz doğum sonrası İbrahim ve Merve Koran çiftinin oğlu İshak bebek dünyaya geldi. Annemiz de bebeğimiz de gayet sağlıklı. İshak bebeğimizi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamız da ziyaret edip bebeğe hediye verdi. Son model cihazlarla donatılan hastanemiz beş yıldızlı otel düzeyinde. Sivas halkına yapılan en güzel hizmetlerden biri.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 29.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER