Üniversitemizi Tercih Eden 60 Öğrenci Ödüllendirildi

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda ilk 5 bine girerek milyonlarca adayı geride bırakan ve Üniversitemizi tercih eden başarılı öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Üniversite Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Üniversite Rektörü Âlim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, dekanlar, akademisyenler, hayırsever iş adamları ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Yıldız, öğrenci memnuniyeti ve bilimsel çalışmalarda gün geçtikçe çıtayı yükselttiklerini kaydederek, “1 yıldır yaptığımız faaliyetlerde hep şunu istiyorduk: öğrencilerimiz iyi ki cumhuriyet üniversitesinde okudum desin ve daha iyi öğrenciler bizi tercih etsin. Öğrenci memnuniyet sıralamasında bir yılda 11 sıra yükseldik. Yine URAP’ın yapmış olduğu raporda 7 ila 11 puan arasında yükseldik. 180 üniversite arasında 37 ila 47’nci sıra arasındayız. Bu bizim için memnuniyet verici ama yeterli değil. Bunun daha da üst seviyelere çıkması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ilk beş bine girerek bizi tercih eden 13 öğrencimiz vardı. Bu yıl ise 60 öğrenciye ulaştık. İlahiyat, Eğitim ve Tıp Fakülteleri tercih edilen okulların başında geliyor. Bu başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek için buradayız.” Dedi

Rektörümüz öğrenciler için güzel bir yerleşke, iyi bir eğitim sağlamaya çalıştıklarını ve bunu da başaracaklarını söyleyerek, “Marifet iltifata tabidir. Burada toplanmamızın sebebi de sizleri ödüllendirmek. Çok büyük ödüller değil belki ama başarının da bir karşılığı olması gerekir. Daha çok çalışmak, ülkemiz için faydalı bireyler olmak en büyük sorumluluğumuz. Necip Fazıl şiirinde dediği gibi; “Hey gidi küleylan koşmana bak sen / Çatlarsan doğuran kısrak utansın. Bize yardımda bulunan Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Gezgin, İsa Karademir, Sivas Belediyesi, Mustafa Sarılar, Musa Emmioğlu’na teşekkür ediyorum dedi.

Şehir dışından Sivas’a gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyen Başkan Sami Aydın ise, “Sizin Sivas’ı tercih etmeniz bizi çok mutlu etti. İnşallah bizler de gerek üniversite, gerekse şehir olarak sizleri mutlu edeceğiz. Bu öğrencilik döneminizde hocalarınızdan, çevrenizden alabildiğiniz kadar bilgi alın ve kendinizi donanımlı bireyler olarak yetiştirin. Aranan ve tercih edilen kişiler olun.” tavsiyelerinde bulundu. 

Başkan Aydın’dan öğrencilere bir de müjde geldi. Aydın, ilk beş bine girerek üniversiteyi tercih eden 60 başarılı öğrencinin 3 aylık süreyle şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Aydın, Rektörümüz Yıldız, akademisyenler ve hayırsever iş adamları tarafından başarılı öğrencilere bilgisayar, uçak bileti, şehir içi ulaşım kartı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hediye töreninin ardından Prof. Dr. Mehmet Emin Özyurt, Prof. Dr. Nezih Hekim ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Özdemir öğrencilere beynin çalışma sistemi ve deha ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Sunumun sonrasında Rektörümüz ve yönetimimiz öğrencilerimizle yemek yiyip sohbet ettiler.

 



Haber Tarihi : 25.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER