Hasattan Elde Edilen Gelir Öğrencilere Burs Oluyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TUAM) hasat dönemi başladı.

 

Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünde görevli Öğr. Gör. Volkan Yörük, uygulamalı tarım alanında gerçekleştirilen üretim hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Öğr. Gör. Yörük verilen eğitime dair yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimize mesleğin teorik eğitimlerinin yanı sıra Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüne ait uygulama seralarımızda ve tarım alanlarımızda uygulamalı eğitim veriyoruz. Burada öğrencilerimiz topraktan, fide dikiminden, kültürel işlemlerden ve ürünü kasaya koyuncaya kadar bütün süreci yakından takip ederek tecrübe sahibi oluyor. Bu uygulamalı eğitim sonunda öğrenciler pratik eğitim kazanarak mezun olduklarında mesleklerine daha kolay alışacaklar. Buradaki üretimimizde hiçbir kimyasal madde kullanmadan Sivas Organik Tarım AŞ’nin (SORTAŞ) ürettiği solucan gübresini kullanarak, organik tarıma dair temel eğitim veriyoruz.” dedi.

 

Elde edilen hasat hakkında bilgi veren TUAM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirbaş, “Seramızdan çıkan hasatımızı gerek üniversite personelimize gerekse Sivas’taki vatandaşlarımıza vakıf üzerinden satarak gelir elde ediyoruz. Bu gelirle de yılda yaklaşık 100 öğrenciye burs vermekteyiz. Sevgili öğrencilerimizin, geleceğin mesleği olan tarım mesleğine yönelmelerini istiyoruz. Ayrıca, Üniversitemiz tarafından desteklenen proje ile ata buğday çeşitlerini yetiştirerek bölgemizde çeşitliliğin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini  kullandı. 
 



Haber Tarihi : 14.08.2023

AYLARA GÖRE HABERLER