Wushu Kung Fu Şampiyonasında İkincilik Ödülü

Öğrencilerimizin bireysel ve takım hâlinde katıldıkları spor müsabakalarında daha başarılı olmaları için çalışmalarını yürüten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetimimiz sporcularımıza maddi, manevi olarak destek vermeye devam ediyor.


Yönetimimizin üzerine özenle eğildiği spor dallarından birisi olan Wushu Kung Fu’da kadın ve erkek takımlarımız aldıkları başarılı sonuçlara bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 17-20 Nisan 2019 tarihinde Bartın Üniversitesi’nde düzenlenen, 22 üniversitenin katıldığı 2019 TAOLU-SANDA Üniversiteler Arası Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Üniversitemiz kadın ve erkek takımlarımız şampiyonayı derece ile tamamladılar.

Şampiyonada Üniversitemiz kadın takımı 5 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalya ile toplam 15 madalya kazanırken erkek takımı ise 3 altın, 4 gümüş 1 bronz madalya ile toplamda 8 madalya kazandı. Takımlarımız kazandıkları toplam 23 madalya ile Türkiye ikinciliğini elde ettiler.

Şampiyonada dereceye giren öğrencilerimiz ve klasmanları;

Modern Changquan erkekler klasmanında Muhammet Kaan Darendeli 1’inci, kadın klasmanında Yaren Güler 2, Büşra Erdoğan 3’üncü,

Modern Tachquan kadınlar klasmanında Burçin Urhan 3’üncü,

Modern Daoshu erkekler klasmanında Muhammet Kaan Darendeli 3’üncü, kadınlar klasmanında İlayda Emen 1’inci, Büşra Erdoğan ise 2’inci,

Modern Janshu 'da Yaren Güler 2, Modern Tachjan 'da Burçin Urhan 2, Modern Nandao'da Dürdane Alpayar 1’inci,

Modern Gunshu erkekler klasmanında Muhammet Kaan Darendeli 2’nci, kadınlar klasmanında İlayda Emen 1’inci, Büşra Erdoğan 2’nci,

Modern Qiangshu kadınlar klasmanında Yaren Güler 2’nci,

Modern Nangun erkekler klasmanında Fatih Resul Orhan 1’inci, kadınlar klasmanında Dürdane Alpayar 1’inci,

Geleneksel Boş El erkekler klasmanında Muhammet Kaan Darendeli 3’üncü, kadınlar klasmanında İlayda Emen 3’üncü,

Geleneksel Uzun Silah erkekler klasmanında Muhammet Kaan Darendeli 3’üncü, kadınlar klasmanında Dürdane Alpayar 2’nci sırada yer aldı.
 



Haber Tarihi : 15.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER