13 Yaşındaki Murat'ın Organları Umut Oldu

Geçtiğimiz günlerde Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından Ankara’dan ve Sivas’tan katılan prokotol mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen Organ Nakil Merkezi açılışının ardından organ bağışı gerçekleştirildi.

 

Açılışın yapılması ile insanların dikkatlerinin organ bağışına çekilmesinin ardından Üniversitemiz Hastanesinde tedavi altında olan 13 yaşındaki Murat Darıcı’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını bağışlayarak organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

 

Şarkışla ilçesinde otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 13 yaşındaki Murat Darıcı, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımdaki 3 günlük yaşam savaşını kaybetti.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Organ Nakil Merkezi personelimizin yaptığı görüşmeler neticesinde ailesi, Darıcı'nın organlarını bağışladı. Darıcı'nın organları, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Mesul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Koç, Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Gömeç, Erzurum Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Yakup Kumtepe ve Dr. Öğretim Üyesi Nurhak Aksungur'un katıldığı yaklaşık 3 saat süren operasyonla alındı. 

 

Organlardan karaciğer ve kornealar ambulans helikopterle Erzurum'a gönderilirken, böbrekler doku uyumu sağlanan hastalara şifa dağıtacak. Operasyonu gerçekleştirilen ekipte yer alan Dr. Öğretim Üyesi Nurhak Aksungur, yaptığı açıklamada, 3 gün önce trafik kazası geçiren hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve hasta yakınlarının organları bağışladığını söyledi. 

 

Hayatını kaybeden çocuğun karaciğer, iki böbreği ve kornealarının bağışlandığını belirten Aksungur, "Karaciğeri, böbreklerini ve kornealarını aldık. Karaciğer Erzurum'a gidecek, 14 yaşında bir hastaya nakledeceğiz. Böbreklerin de doku uyumu olan hastalara nakli sağlanacak. Korneaları yine Erzurum'a götüreceğiz ve burada değerlendireceğiz." dedi.



Haber Tarihi : 17.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER