CIEA 2018 Uluslararası Bilim Konferansı Düzenlendi

Üniversitemizin ev sahipliğinde Tunceli Munzur Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “CIEA 2018 International Conference On Innovative Engineering Applications” konferansı yoğun katılımla gerçekleştirildi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Ali Taşkın, Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Esen, Genel Sekreterimiz Hakan Yekbaş, Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan, Özbelsen Genel Müdür Yardımcısı Abbas Arı, Votorantim Genel Müdürü Yusuf Yenigün yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Tunceli Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Esen, CIEA 2018 International Conference On Innovative Engineering Applications konferansının ülkemizin teknoloji üreten, katma değerli ürünler üreten bir duruma gelmesine katkı sağlamasını ve bilim camiasına verimli geçmesini temenni ederek katılımcılara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin daha iyi yerlere gelmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Sivas tarih boyunca kültürün, bilimin merkezi olmuştur. Sivas, doğuyu batıya, güneyi kuzeye bağlayan yollar üzerindedir. Bu sebeple de Daru’l-İlim olarak adlandırılıştır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 1974’te kurulmuş olmasına rağmen özellikle tarihteki bu konumunu düşünerek başlangıcını 1270’li yıllara dayandırırız. Şu an Sivas’ta hâlen mevcut dört tane medresemiz vardır. Ve bunlara baktığımız zamanda Şifaiye Medresesi tıp alanıyla ilgili, Buruciye Medresesi fen bilimleriyle ilgili, Çifte Minareli Medrese eğitim bilimleriyle ilgili ve Gök Medrese de din bilimleriyle ilgilidir. Yani 1200’lü yılların sonunda bugününki modern anlamdaki tasnifin yapıldığını görmekteyiz. Onun için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi büyük bir tarihin üzerine kurulmuş bir üniversitedir. Tarihin yüklediği bu sorumluluk ile vazifeye talip olan bizler, yarınların daha güzel olması için çalışmaktayız. Özellikle son dönemlerde ülkemiz üzerine oynanan oyunlara da üniversite olarak bir cevap verme ve yerli malzeme noktasında bir şeyler üretme zorundayız. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmasında üzerimize düşen görevi yapmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanlığın yarınları için bilgiye, bilimsel çalışmalara ve eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi

Yapılan açış konuşmalarının ardından konferansa emeği geçen katılımcılara ve firmalara teşekkür belgesi verildi.

Üç gün süren konferanslarda yurt içi ve yurt dışından katılan katılımcılar yaptıkları sunumlarda katılımcıları bilgilendirdiler.
 



Haber Tarihi : 26.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER