TÜBİTAK’tan Akademisyenlerimizin Projelerine Destek

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Buldur’un yaptığı “Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi II” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından 2. kez desteklenmeye layık görüldü.


TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı kapsamında desteklenecek olan ve bütçesi 78.550 TL olan proje, Haziran ayının son haftasında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde, Doç. Dr. Serkan Buldur’un yürütücülüğünde Üniversitemizin farklı fakültelerinde görev yapan alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Serkan Buldur, “Birincisi 2017 yılında başarıyla tamamlanan ve yoğun ilgi gören projelerinin bu yıl da TÜBİTAK tarafından ikinci kez desteklemeye layık görüldü. Proje kapsamında sağlık, kültür ve ekoloji temelli bir doğa eğitimi yürütülecek ve projede çeşitli disiplinlere ilişkin (Arkeoloji, Antropoloji, Biyoloji, Coğrafya, Fen Eğitimi, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Tıp, Veterinerlik) etkinlikler yer alacak. Hedef kitleyi Sivas ilimizde sosyo-ekonomik düzey açısından dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda öğrenim gören ve akademik başarısı yüksek olan 30 öğrencinin oluşturacak. Projenin temel amacı ise katılımcıların bilimsel okuryazarlık düzeylerini artırmak ve bilime bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamaktır.” dedi. 

Konuşmasının sonunda Doç. Dr. Serkan Buldur, “Geçen yıl gerçekleştirilen ‘Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi I’ projesinin başarıyla tamamlanması için her türlü desteği veren ve üniversite imkânlarından faydalanılması sayesinde projenin yeniden desteklenmesine katkı sağlayan başta rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere tüm üniversite yönetimine de ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
 



Haber Tarihi : 08.05.2018

AYLARA GÖRE HABERLER