Üniversitemizden Sporun Geleceğine Destek

Bilime, eğitime ve diğer alanlara olduğu gibi spora ve sporcuya verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Üniversitemiz ulusal bir turnuvaya daha ev sahipliği yapıyor.

 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz ev sahipliğinde “Üniversiteler Arası Basketbol Erkekler 2’nci Lig Turnuvası” Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başladı.

 

16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi olmak üzere 8 üniversiteye katılıyor.

 

Seremoniye Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Serkan Hazar, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız spora ve sporcuya önem veren bir üniversite olduklarını belirterek, “Üniversitemize birçok spor tesisi kazandırmanın yanında, öğrencilerimizin çeşitli spor etkinliklerine katılımlarını sağlamak, üniversitemiz ev sahipliğinde spor müsabakaları düzenlemek, üniversitemiz spor kulübü ve sporla ilgili öğrenci topluluklarımızı desteklemek gibi konularda da yönetim olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bugün 8 üniversite, 120 sporcu ve 16 antrenörün katılımıyla 5 gün sürecek bir turnuvanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Daha önce de buna benzer organizasyonları düzenlemiştik. Hedefimiz bu tür faaliyetlerin sayısını artırmak. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor alanlarına çekmek, ülkemiz sporunun geleceğine katkı sunmak için bu tür organizasyonları destekleyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Turnuvanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Centilmence bir etkinlik olacağını biliyorum. Çeşitli üniversitelerden gelen sporcu kardeşlerimi kutluyorum.” dedi.

 

Rektörümüz konuşmasının ardından turnuvaya katılan üniversitelerin antrenörlerine çiçek vererek başarı dileklerinde bulundu.

 

Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren açılış seremonisinin ardından turnuva Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi arasında oynanan müsabaka ile başladı.

 



Haber Tarihi : 16.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER