Hasbahçe Göleti’ne Üniversitemizin Logosu Yapıldı

Üniversitemizin önemli sosyal mekânlarından biri olma özelliği taşıyan, sağladığı imkânlar bakımından Sivas’ın prestij alanları arasında da yer alan Hasbahçe Göleti’ne Üniversitemizin logosu Üniversitemiz Park ve Bahçeler Birimi tarafından yapılıyor.

 

Bataklık alanın kurutulmasıyla hayata geçirilen gölet projesi, Üniversitemizin logosunun yapımıyla birlikte taçlandırılmış oldu.

 

Öğrenci ve personelimiz için sosyal bir alan olma özelliği taşıyan gölet, Sivaslılar tarafından da oldukça rağbet görüyor.

 

Logo, Sivas’ta yüzyıllardır var olan medreselerin ve ilim geleneğinin bugünkü temsilcisinin Üniversitemiz olduğunu vurgulamak amacıyla, medreselerden esinlenilerek tasarlanmıştır. 

 

Logomuz şehitlerimizi temsil eden tam merkezde yıldız ve onun etrafında her biri on yılı temsilen beş hilal bulunmaktadır. Ayrıca bunları çevreleyen ve Türk-İslam geleneğinde önemli bir yeri olan sekizgen Selçuklu yıldızı yer almaktadır. En dışta ise dünya örneklenerek daire şeklinde tasarlanmıştır. 

 

Çevresi 40,82 metre, çapı 13 metre ve alanı 132,66 metrekare olan logonun tabanı beton üzerine kurulmuş olup çizgiler galvanizli saç ile şekillendirilmiş mermer kırıkları, mozaik çakıl taşı ve dolomit doğal dekoratif taş ile de görselliği oluşturuldu.
 



Haber Tarihi : 25.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER