Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu’nda İmaj Yönetimi ve Liderlik Semineri

Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulumuzda “İmaj Yönetimi ve Liderlik Semineri” düzenlendi.


Yüksekokul Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatma Derya Biçer, Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği (SİVGİAD) Başkanı Murat Açıl, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Dr. Fatma Derya Biçer programın açış konuşmasında, “Öncelikle imaj dediğimiz şey nedir? İmaj aslında kişisel anlamda düşündüğümüzde; kendimizi nasıl gördüğümüz, nasıl algıladığımız ve dışarıya nasıl yansıtmak istediğimizin görsel bir yansıması şekline dönüşmüş imgedir. Kişilik özelliklerimizle şekillenir, psikolojik faktörler etkilidir, sosyokültürel faktörler etkilidir ayrıca demografik faktörler, ait olduğunuz sosyal sınıf yaşam tarzınız etkilidir imajımızın oluşumunda. Demek ki imaj kısaca, biz kendimizi nasıl görüyoruz ve nasıl yansıtıyoruz bunun ifade tarzıdır. İmajımızı her zaman kendi istediğimiz gibi doğru yansıtabiliyor muyuz, aslında ben böyle değildim de böyle anlaşıldım, beni yanlış algıladılar gibi sorular soruyoruz bazen. Demek ki bu tarz lafları günlük hayatımızda sosyal yaşantımızda ve iş hayatımızda süreci doğru yönetemiyoruz demektir. Yani ne olmak istiyoruz veya neyiz, bunu karşı tarafa doğru aktaramıyoruz, demektir. İmaj yönetimiyle kendimizi karşımızdakinin zihninde doğru konumlandırmaya çalışıyoruz.” dedi.


Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği Kurucu Genel Başkanı Murat Açıl imajın önemini, “İmaj karşınızdaki insanda gördüğünüz her şey; çünkü insan karşısındaki ile ilgili 5 saniye içinde bir yargıya varıyor: bununla iletişime devam etmeliyim; bu güzel insan, bununla çalışılabilir, bununla evlenilebilir, buna âşık olunabilir, bununla dost olunabilir duygusu birkaç saniye içerisinde sizin zihninizde oluşuyor. Bir kızın bir erkeği, bir erkeğin bir kızı beğenmesi ilk andır başka nedir ki. Sonradan çatışmalar başlıyor. Sizin önce o insanla ilgili, bir algı oluşuyor kafanızda, bir sempati oluşuyor, gönlünüzde bir sıcaklık ve sevgi oluşuyor; oradan aldığınız elektrikle. İşte imaj sizin oturmanız kalkmanızla, giyiminiz kuşamınızla, beden dilinizle, ses tonunuzla, kullandığınız cümlelerle bir bütün oluşturup, karşıdaki insana bir görüntü veriyor. Bunun için giyim kuşamın rengi, şekli, bedenin duruşu elbette ki önemli; ama bu koşullar içinde karşıya ne anlatıyorsunuz, ne gösteriyorsunuz bu önemlidir.” şeklinde konuştu.


Zayıf ve güçlü yanlarımızın tespit edilmesi gerektiğini belirten Açıl, “Zayıf yanlarımızı tespit edip, tanımlayıp onu tamamlayacaksınız. Güçlü yanlarınız nedir, nerede avantajlısınız oraya doğru yöneleceksiniz. Geleceği okumak öngörü diye bir şey var. İyi bir yöneticinin ‘öngörüsü olmak’ gibi bir mecburiyeti vardır. Birkaç istasyon ötesini okuyamayan yönetici lider olmaz. Gelecekte karşınıza çıkabilecek tehditler ve fırsatlardan doğru yararlanmak için bugünden hamleler yapmak zorundasınız.” dedi.


Program sonunda Dr. Fatma Derya Biçer tarafından SİVGİAD Kurucu Genel Başkanı Murat Açıl’a teşekkür belgesi takdim edildi.



Haber Tarihi : 14.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER