Akademik Unvan Değişikliği Programı Düzenlendi

Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan akademik personelimiz için tören düzenlendi.

 

Mihmandar Uygulama Otelimizde düzenlenen programa Rektörümüz Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç ve bir üst kadroya atanan öğretim üyeleri katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Akademik hayatın aşamalarından doktora, doktoradan sonra doktor öğretim üyeliği, doçentlik, profesörlük bunlar önemli şeyler.” dedi.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz, “Planladığımız şeylerden birisi şuydu; Fakültelerimize bir karne verelim. Yani fakültelerimiz ne kadar çalışıyor? Stratejik plana koymuş olduğumuz bazı çalışmalar vardı. Makale, tebliğ ve diğer çalışmalar gibi. Bunlar ne kadar gerçekleştiriliyor; bunların 3 ayda bir bana raporları geliyor ve biz de bu raporları değerlendiriyoruz. Bu sebeple mutlaka çalışmaların yapılması gerekiyor. Çünkü bu çalışmalar bizim üniversitemizi diğer üniversitelerin üzerine taşıyor. Geçen yıllarda gördüğümüz bazı şeyler vardı, bazı hocalarımız akademik teşvik için bazı bilgileri sisteme girmiyorlardı. Ama bir bütün olarak düşündüğümüzde üniversiteye dönüşümü bunun çok daha önemli. Bu nedenle de bölüm başkanlarımızı, dekanlarımızın, müdürlerimizin bunları kontrol etmesi gerekiyor. YÖK üniversitelere karne veriyor. Bundan sonra biz de fakültelerimize, bölümlerimize karne vereceğiz. Bu açıdan sizlerden bol bol çalışmalar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Akademisyenlerimizden Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak çalışmalar beklediklerini hatırlatan Prof. Dr. Yıldız, “Hep söylediklerimi bir daha söylüyorum, bilimsel çalışmalar noktasında her zaman yanınızdayız. Fakat bu bilimsel çalışmaların elbette bir makale karşılığı olacak. Fakat bu çalışmaların, projelerin bir çıktısı olsun istiyoruz. Yani bir ürüne dönüşecek projeler makaleler olsun. Ülkemizin içerisinden geçtiği durumu biliyoruz. Onun içinde yerli ve millî üretime ihtiyacımız var. Bu konularda sizden yardım bekliyoruz ve üzerimize düşen ne varsa yardıma hazır olduğumuzu bir daha ifade ediyorum. Tekrar hayırlı olsun.” diye konuştu.



Haber Tarihi : 17.10.2019

AYLARA GÖRE HABERLER