Minik Papağan "Efe"nin Kırık Ayağı Ameliyat Edildi

 Sadece ilimiz için değil bölgesel bir merkez hâline dönüşen Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde başarılı operasyonlar yapılmaya devam ediyor.

 

Tokat'ta yaşayan bir esnafın ayağı kırılan 40 günlük "Efe" adlı papağanı Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

 

Tokat'ta esnaflık yapan Halil Seçkin, Afrika papağanı olarak adlandırılan, 40 günlük Jako papağanının yere basamadığını gördü ve papağanı veteriner hekime muayeneye götürdüğünde ayağında kırık olduğunu öğrenerek öneri üzerine Üniversitemiz Hayvan Hastanesi'ne getirdi.

 

Hayvan Hastanesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlker Şen tarafından muayene edilen ve röntgeni çekilen papağan yavrusu ameliyata alındı.

 

Yaklaşık bir saat süren ameliyatta "Efe", anestezi yardımıyla uyutuldu ve kırık bölgesine metal parçalar yerleştirildi.

 

Ameliyat sonrası hemen ayılan ve basmaya başlayan "Efe", sahibine sağlıklı bir şekilde teslim edildi.

 

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğretim Üyesi İlker Şen, "Daha 40 günlük olduğu için yaş ağaç kırığı denilen kırık vardı. Kırık uçlar birbirinden ayrılmamıştı ama düzeltilmesi gerekiyordu. Bize başvurdular ve bugüne randevu verdik. Operasyona aldık, yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından uyandırdık ve sahiplerine teslim ettik. Ameliyatta dışarıdan 'tie in-external' dediğimiz bir yöntemi kullanarak daha çabuk basmasını sağlamayı amaçladık. Belirli periyotlarda kontrol edeceğiz, iyileşmeyi gördüğümüz andan itibaren uyguladığımız implantları çıkaracağız. Yaklaşık bir ay sonra da tam olarak iyileşmesini bekliyoruz." dedi.



Haber Tarihi : 05.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER