Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Üniversitemizde Yapılan Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. Yıl Dönümünde Üniversitemizde törenle anıldı. Anma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Üniversitemiz yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler Rektörlük binası önünden, törenin yapılacağı Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü.  Kültür Merkezi’nde başlayan törende ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla 15 Temmuz Demokrasi şehitleri ile kutsal vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan belgesel gösteriminin ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sarper Yılmaz ‘’Atatürk ve Tıbbıyeliler’’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Prof. Dr. Sarper Yılmaz’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mehmet Çimen tarafından teşekkür belgesini takdim edildi.

- Ataya Saygı Koşusu Düzenlendi-

Anma töreninin ardından Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun katkılarıyla Kültür Merkezi önünde başlayan Ata’ya Saygı koşusunda kızlar, erkekler ve engelliler ayrı kategorilerde yarıştılar.

Yarışmalar sonrasında ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül ve Öğretim Görevlisi Gökhan Sınırkavak verdi.

Haber Tarihi : 10.11.2016