14 Doktora Öğrencimize 2 Bin 250 Lira Burs

“Gelecek 10 yıl için Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi” olan 100/2000 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Doktora Burs Programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı sonuçları açıklandı. Buna göre Üniversitemiz 7 alanda yaptığı başvurulardan 4’ünde başarı sağlayarak 14 doktora öğrencisine 2 bin 250 lira burs desteği kazandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kaan Şevki Kavak, Üniversitemizin 4 alt başlıkta, 14 doktora öğrencisine burs desteği vermeye hak kazanarak büyük bir başarıya imza attığını vurguladı.

Prof. Dr. Kavak, “2019-2020 eğitim-öğretim yılı için başvurularını duyurup aldığımız 7 ayrı öncelikli alanda YÖK’e ilettiğimiz ve takip ettiğimiz 100/2000 YÖK Doktora Burs programından 4’ü başarılı bulundu. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyet Tarihi’nden 3, Optik Elektro Optik Fotonik’ten 3, Hemşirelik ’ten 5 ve Bitki Genetiği-Tarımsal Biyoteknoloji’den de 3 olmak üzere toplam 14 doktora öğrencisinin bu kapsamda desteklenmesi YÖK tarafından uygun bulunarak 2 bin 250 lira burs sağlandı.” dedi.

Kavak, “Bu alanlara toplam 27 Öğretim Üyesi Doktora programına iştirak edecek. Var olan doktora programlarından farklı olarak bu alanların sınavları açılacaktır. Eylül 2019-2020 yılından itibaren bu öğrencileri doktoraya başlatmış olacağız. Bu 14 öğrencimize girişimleriyle burs olanağı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum. Bundan sonraki açılacak olan 100/2000 YÖK Doktora programlarına tüm öğretim üyesi arkadaşlarımızı yeni alanlara başvuru yapması konusunda davet ediyorum.” diye konuştu.

Kavak son olarak, ilgili dallarda başvuru dosyalarını hazırlayan Doç. Dr. Ahmet Yüksel, Prof. Dr. Fatih Ungan, Doç. Dr. Ali Özer, Dr. Öğretim Üyesi İlkay Demir, Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu ve Doç. Dr. Tolga Karaköy olmak üzere ilgili programa katkı verecek diğer tüm öğretim üyelerimizi kutlayarak bursu alacak öğrencilere başarılar diledi.

Haber Tarihi : 08.08.2019