Rektörümüz Kadın Çalışanlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle Rektörlükte görev yapan kadın personelimizle bir araya geldi.

 

Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş ile kadın çalışanlarımız katıldı.

 

Kadınların toplum için önemli bir değer olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Tarihten bu güne toplumumuzda görev yapan değerlerimiz, annelerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız, kızlarımız toplumu oluşturan kadınlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nüzü kutluyorum. Bugün vesilesi ile bir araya gelelim hem sizlerle görüşelim hem de problemleriniz varsa karşılıklı söyleşi tarzında konuşalım istedik.” dedi.

 

Programa katılan çalışanlarımız ise; böyle anlamlı bir günde hatırlandıkları, istek, talep ve sorunları dinlendiği için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ettiler.

 

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız kadın çalışanlarımıza günün anısına karanfil hediye etti.

 

REKTÖR PROF. DR. ALİM YILDIZ'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Prof. Dr. Yıldız mesajında, “Kadınlar toplumsal yaşamın her alanında büyük bir öneme sahiptir. Hem bireyin hem de toplumun şekillenmesinde kadınların önemi inkâr edilemez bir gerçektir.

 

Hayatımızın her alanında fedakârlık, üretkenlik ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin mimarlarıdır. Onlar, ülkemizin her açıdan ilerlemesinde öncü roller üstlenmişlerdir.

 

Erkek kadından, kadın erkekten üstün değildir. Kadın erkek eşitliği, uygarlığın ve demokrasinin gereğidir. Nitekim sevgili Peygamberimiz (SAV) Veda Hutbesi'nde, 'Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.' diyerek eşitlik ilkesine dikkat çekmiştir.

 

Bundan dolayı kadınlarımızı her zaman el üstünde tutmaya gayret gösteriyoruz ve onları başımızın tacı olarak görüyoruz. Çünkü onlar; cephede, evde, iş yaşamında kısacası birçok alanda ülkemize ve milletimize çok büyük katkılar sağlıyorlar.

 

Bir eğitim kurumu olarak bu katkının daha da büyümesi, kadınlarımızın her alanda söz sahibi olabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Üniversitemizde görev yapan idareci kadın sayısını %35’in üzerine çıkardık. Bunu daha da artırmak istiyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere milletimizin özgür ve aydınlık geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum.

 

Doğumdan ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlu olsun.

 



Haber Tarihi : 08.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER