2. Güzel Sanatlar Öğrenci Çalıştayı Düzenlendi

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Cumhuriyet Ressamları Topluluğu öğrencileri tarafından “2. Güzel Sanatlar Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi.

 

Bu yıl ikincisi gerçekleşen, yaklaşık 50 öğrencinin katılımı ile düzenlenen çalıştayın bu yılki ana teması “Kent” olarak belirlenmişi.

 

Resim Bölümü Cumhuriyet Ressamları Topluluğu Başkanı Ceren Koç sergiyle ilgili yaptığı konuşmasında, “Yaptığımız çalışma ikincisi düzenlenen bir çalıştay. Okulun birinci ve dördüncü sınıfları arasındaki tüm öğrencileri kaynaştırmak için 50 öğrencinin katılımı ile yapılan bir çalışma. Öğrencilerin kent konusunda resim yapmalarını sağladık. Bu çalıştay ile ileriye dönük çalışmalarında özellikle yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen öğrencilere öz geçmişlerine katacakları bir belge verilecek olması öğrenciler için iyi olacaktır. Öğrenciler bu şekilde bahçede çalışırken hem resim hem de müzik bölümü öğrencileri kaynaşmaktadır. Öğrencilerimizin hep beraber bir şeyler yapması birinci sınıftaki öğrenicilerin de kendilerine özgüven sağlaması, özgün eser koyabilmeleri için uyguladığımız bir çalışma. İnşallah bu çalıştayın üçüncüsünü ve dördüncüsünü düzenleyerek geleneksel hâle getirmek istiyoruz. Bu kapsamda Güzel Sanatlar Fakültesi önünde kent çalışmaları ile ilgili yağlı boya, sulu boya türlerinde çeşitli eserler hazırlayan öğrencilerimiz, çalıştay ile akademik alanda eserler vermenin gururunu yaşıyorlar.” dedi. 



Haber Tarihi : 07.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER