Rektörümüz “Söz Meclisi”nde Öğrencilerimizle Buluştu

Üniversiteler; bilimsel bilginin odak noktası, geleceği şekillendiren eğitim yuvaları olduğu kadar, öğrencilerin ufkunu genişleten, karakterine olumlu katkı yapan yerlerdir. 

Göreve geldiği günden bu yana eğitim seviyesinin artması, idari manada hızlı, etkin ve çözüm odaklı ve öğrenciye yakın bir anlayışla hareket eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve ekibi Eğitim Fakültesi öğrencileriyle “Söz Meclisi” isimli programda buluştu.

Öğrencilerimizin yanında olmak, onların sorunlarına kısa sürede çözüm üretmek amacıyla Üniversitemiz Konukevi’nde düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Yeşiltaş Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran ve öğrenciler katıldı.

Program, tasavvuf musikinden örneklerin verildiği mini konserle başladı. Daha sonra Prof. Dr. Toparlı, söyleşi kısmında Prof. Dr. Yıldız’a kişisel hayatıyla ilgili sorular sordu. Samimi bir havada geçen söyleşide öğrencilik yıllarından gençliğine, edebî kişiliğinden yaptığı çalışmalara kadar hemen her konudaki soruları büyük bir içtenlikle cevaplayan veren Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz Türkiye’de kurulan 13. üniversite. 60 bin öğrencimiz var. Rektör olmak kolay şey değil. Geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Bu şehrin sorunlarını dert edindiğimiz için bu göreve talip olduk. Amacımız, öğrencilerimizi ‘iyi ki Cumhuriyet Üniversitesi’ne geldim’ demesini sağlamak.. Gururla, Cumhuriyet Üniversitesi’nden mezun oldum, diyebilsinler. Zaman kısa, geride bir şeyler bırakalım istiyoruz. Biz önce Allah’a, sonra da Üniversitemize hesap vereceğiz. Güzel şeyler olsun istiyoruz.” dedi.

Söyleşiye kısa aralar verilerek tasavvuf musikisinden eserler icra edildi. Edebiyat Fakültesi Tür Dil ve Edebiyatı öğrencileri Türk şiirinin ustalarından şiirler okudular.

Programın son bölümünde öğrencilerimiz Rektörümüze ve ekibine Üniversitemizle ilgili sorular yönelttiler.

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Prof. Dr. Yıldız, “Kurumsal kimlik çalışmalarımız sürüyor. Logomuz ve nizamiye kapılarımızın dışında bir de Cumhuriyet Meydanımızın peyzaj çalışmaları var. İlahiyat Fakültesi’nin alt tarafından başlayacak çalışma Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu’na kadar sürecek. Allah nasip ederse Nisan ayında ilk kazmayı vuracağız.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Prof. Dr. Yıldız, öğrencilerle gruplar hâlinde fotoğraf çektirdi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/m_HCrWaii9U      SRT






Haber Tarihi : 23.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER