Rektörümüzün Prof. Dr. Alim Yıldız'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Mustafa Kemal'i anlamak; Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. O’nu anlamak; milletimizin bağımsızlığı ve ebediyen özgür yaşaması için her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Mustafa Kemal Atatürk, sadece bizim tarihimiz açısından değil, dünya tarihi için de eşsiz bir şahsiyet ve saygın bir liderdir.

O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıma azmiyle çalışan ve üreten nesiller yetiştirmek en ulvi vazifemizdir. Türkiye Cumhuriyeti; üniversiteleri, yapılan bilimsel çalışmaları, sanayisi ve ekonomisi ile muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinden bir an olsun sapmamıştır.  Bu hedef, Türk Milleti için gurur kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin bânîsi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.

Haber Tarihi : 08.11.2019