Diyaframı Yırtılan Kedi İki Saat Süren Ameliyatın Ardından Hayata Döndürüldü

Üniversitemizin Veteriner Fakültesi’ne bağlı Hayvan Hastanesi’ne hayvan severler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. 

Hayvan Hastanemiz, sağlıklarına kavuşmayı bekleyen hayvan dostlarımıza umut olmaya ve onları sağlıklarına kavuşturmaya devam ediyor. Hastanemizin Cerrahi Anabilim Dalı, özellikle son zamanlarda yapılan başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettirmeye başladı. 

Hayvan Hastanemizin bünyesinde yer alan Cerrahi, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji, Dölerme ve Suni Tohumlama ve Patoloji Anabilim Dalları, son teknoloji laboratuar ve teknik destekle, gerekli durumlarda kolektif çalışmalar yaparak, hayvan dostlarımızı sağlıklarına kavuşturuyor.

Ağır travma geçiren, ayakla vurma sonucu diyaframı yırtılan ve göğüs boşluğuna karın bölgesindeki organların birikmesiyle ölümle burun buruna gelen bir sokak kedisini hayvan sever vatandaş üniversitemiz veteriner fakültesi hayvan hastanesine getirdi. Hasta kedi yoğun bakıma alınarak yapılan tetkikler sonucu acil ameliyata alınmasına karar verildi.

Ameliyatı başarı ile gerçekleştiren ve sokak kedisini hayata döndüren Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. İlker Şen “üniversitemiz hayvan hastanesinde gerçekleştirilen rutin ameliyatlardan birini gerçekleştirdik. Hayvan sever bir vatandaş tarafından bulunan kedi, bir travma hatta bir tekme sonucu diyaframı yırtılmış ve karın bölgesindeki bütün organlar göğüs boşluğuna hücum etmiş vaziyetteydi. Biraz zorlu ve 2 saat süren ameliyattan sonra gereken müdahaleyi yaptık ve diyaframı onararak göğüs boşluğuna hücum etmiş organları o bölgeden çıkartarak dikişleri attık. Bu operasyonun ardından hasta kedimizi uyandırma işlemlerine geçtik. Uyanmasının ardından 3 gün gözlem odasında kaldıktan sonra durumuna göre taburcu edeceğiz” dedi

Dr. Şen “üniversitemiz veterinerlik fakültesi hayvan hastanemizde sadece cerrahi müdahale yapmıyoruz. Hastanemizin içerisinde dâhiliye, don ve jinekoloji, suni tohumlama ve dölerme anabilim dalları da mevcut. Hayvanların normal klinik hizmeti alabileceği bir yer tam teşekküllü bir hastanedir. Görüntüleme teknikleriyle, gerekse kaliteli kadrosuyla ve her türlü imkânlarıyla bölgede sadece kedi-köpek değil büyük baş ve küçükbaş hayvanlara, yaban hayvanları ve sokak hayvanlarına da hizmet vermekteyiz” dedi.

Dr. İlker Şen “ilimizin dışında çevre illerde de hayvan hastanesi bulunmakta. Bize en yakın hastane Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde. Yozgat, Tokat, Kahramanmaraş, Gümüşhane, Elazığ, Erzurum ve Kayseri’den dahi hasta kabul etmekteyiz. Bölgede hayvanlarımıza yönelik sağlık turizmini de başlatmış durumundayız. Çevre illerden hastanemizdeki başarılı tedavi ve operasyonları duyan vatandaşlar hayvanlarını veya bölgedeki yaban hayvanlarını tedavi ettirmek için gerekli devlet kurumlarıyla iştirakli çalışarak hasta hayvanları buraya getiriyorlar ve bizlerde hayvanları sağlıklarına kavuşturuyoruz” dedi.

Yaralı kediyi sokakta bulan hayvan sever emekli memur Turgut Özyurt isimli vatandaş “ kediyi o halde görünce apar topar Cumhuriyet üniversitesi hayvan hastanesine getirdim. Ameliyat olmasına karar verildi. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. İlker Şen hocamıza güvenimiz tam. Hastane çalışanlarına güler yüz ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/sJkxMAO6cTo    VİZYON 58

youtu.be/HR5VR0DsJuI    SRT

youtu.be/tI71a2VcktE        KANAL 58



Haber Tarihi : 20.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER