TÜBİTAK’tan Yurt Dışı Araştırma Desteği

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri, doktora sırasında ve doktora sonrasında yaptıkları çalışmalarla TÜBİTAK’tan yurt dışı eğitim desteği almaya hak kazandılar.

Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümü, Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Dilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Güngör, “Peptid inhibitörü ‘RI-AG03’ün Alzheimer hastalığındaki Tau agregasyonu üzerindeki yararlı etkilerinin araştırılması: in vitro ve in vivo çalışmalar” ve Tıp Fakültesi Temel Bölümler Fizyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şevki Taşkıran da İngiltere'deki University College London'da epilepsi konulu “In vitro nöbet modelinde TRPM2 aktivasyonunun rolünün araştırılması” başlıklı projeleriyle TÜBİTAK BİDEB 2219 Yurt Dışı Doktora Araştırma Bursu 2020 yılı 1’inci dönem başvurusu kapsamında, İngiltere'deki Lancaster Üniversitesi’nde 1 yıllık burs kazandılar.

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Büşra Gültekin Subaşı ise TÜBİTAK BİDEB 2214 Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı 2019 yılı 1’inci dönem başvurusu kapsamında, Danimarka Teknik Üniversitesi Ulusal Gıda Enstitüsü’nde (DTU-FOOD) “Endüstriyel bitkisel atık/yan ürünlerinin tekno-fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi ve geliştirilmesi” başlıklı projesiyle 2021 yılı içerisinde kullanılmak üzere 5 aylık burs kazandı.

Haber Tarihi : 09.09.2020