Bir Örnek Proje Daha Hayata Geçti

Üniversitemiz ile Sivas Valiliği arasında ‘Hasta Bakım Tedavi Protokolü’ imzalandı.

Vali Hasan Canpolat Salonu’nda gerçekleşen protokol gereğince, şehit yakınları ve gazilerimiz ile ailelerinin ulaşım imkânları Sivas Valiliği tarafından karşılanıp tedavileri ise Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri  Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşecek.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, daha önce Üniversitemiz ile çeşitli protokoller yapıldığını hatırlatarak, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için yeni bir protokole imza atıyoruz. Hasta olan kardeşlerimizi checkup yapmak ve tedavilerini karşılamak amacıyla evlerinden alıp Üniversitemize getireceğiz. Kontrolleri ve tedavileri yapıldıktan sonra yine evlerine devletimizin araçları ile götüreceğiz. Şehit ailelerimiz, şehitlerimizin bizlere emanetleridir. Gazilerimiz bu devlet için, bu millet için bedel ödeyen kahramanlarımızdır. Ülkemiz, sağlık hizmetleri ile ilgili çok önemli mesafeler katetti. Amacımız şehit yakınları ve gazilerimize ulaşım olanağı sağlayıp sağlık sorunlarını ücretsiz çözmektir. Örnek projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise Salı ve Cuma günleri şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin belli bir periyod ile tedavilerinin yapılacağını ifade etti. İl merkezinden başlamak üzere Üniversitede oluşturulan bölümde tedavilerin aksatılmadan yerine getirileceğini ifade eden Yıldız, “Tedaviler refakatçi eşliğinde yapılacak. Uzak yerlerden gelenlere ise konaklama imkânı sağlanacak. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha Valiliğimizle birlikte hayata geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından ‘Hasta Bakım Tedavi Protokolü’ Vali Gül ve Rektör Prof. Dr. Yıldız tarafından imzalandı.

İmza törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykıt katıldılar.
 
 
 
HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:
 
youtu.be/9H-cwpTPoq4      Vizyon 58
 
youtu.be/TRliOEQdwes       SRT

 

 



Haber Tarihi : 17.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER