Rektörümüz'ün 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz, milletimizin cesaret ve şecaatini bir kez daha ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. Millete kasteden hain FETÖ’cü darbecilere, kökü dışarıda kuklalara karşı necip Milletimiz birlik ve beraberliğini korumuş; kadın, erkek, genç, ihtiyar topyekûn vatanını savunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın/Başkomutanımızın çağrısına uyarak halkımız sokaklara çıkmış; meydanlara, havaalanlarına, köprülere akın etmiş ve ülkesinin namusuna sahip çıkmıştır.

Çanakkale’de dönmeyi düşünmeyen dedeleri gibi torunları da dönmeyi düşünmediler. Hainlerin tanklarına, tüfeklerine ve uçaklarına imanlarıyla, vatan ve bayrak aşkıyla karşı çıkıp bir gecede darbe teşebbüsünü püskürtmüşlerdir. 

Bu aziz millet geçmişte olduğu gibi bugün de bağrında nice kahramanlar yetiştirmiştir. Yanındakinin yaralanmasına, şehit olmasına rağmen cepheyi terk etmeyen yiğitlerin, destansı mücadeleleri yarınki nesillere örnek teşkil edecek niteliktedir. Bu kahraman millet Vatan sevmenin ne demek olduğunu dosta, düşmana böylece bir kez daha kanıtlamıştır.

Şu bilinmelidir ki 15 Temmuz, Türkiye’den başka vatanı olmayanların istiklal mücadelesidir.

15 Temmuz’da vatanı, bayrağı, milleti ve dini için şehadet şerbetini içen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi olanları şükran ve minnetle anıyorum.

"Sahipsiz olan bir vatanın batması haktır

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır."

Mesajın videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

www.youtube.com/watch



Haber Tarihi : 13.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER