Cumhuriyet Teknokent’te “Fikirden Ürüne”

Ürünlerin ticarileştirilmesi amacıyla daha kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi için teknik destek sağlayan Cumhuriyet Teknokent’te çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Fikrin ürüne dönüştürebilmesi için Cumhuriyet Teknokent Ön Kuluçka Merkezi’nde yürütülen çalışmalarda öğrencilerin imalatlarını tamamlayabilmeleri amacıyla ihtiyaçları olan alet ve ekipmanları temin ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Teknolojik Fakültesinde Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Yavuz Selim Baysal, “Teknokent’te proje çalışmamız sürüyor. Dört kişilik ekip hâlinde CNC tezgâhını yapıyoruz. Bu CNC tezgâhlarında farklı ve fazladan fonksiyon olduğundan küçük işletmelerin maliyet yüzünden edinememe durumu ortaya çıkıyor. Biz de fazla fonksiyonları çıkartarak küçük işletmelere müşteri odaklı CNC tezgâhı yapmaya çalıştık. Yani CNC tezgâhı kullanarak onların da makine sahibi olup piyasaya mal üretme imkânları olabileceğini anlattık. Bu çalışmalarımızı Cumhuriyet Teknokent’te yürütüyoruz. Şu anda makinemiz test aşamasında. Test aşamasından sonra gerekli incelemeler tekrar yapılarak müşterinin istediği şekilde fonksiyonları ekleyip piyasaya sürmeyi amaçlıyoruz. Bize bu çalışmada destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan’ a teşekkür ederiz.” dedi.



Haber Tarihi : 10.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER