Beklenen Sisteme Geçildi

Geçtiğimiz günlerde altyapı çalışmaları ve duyurusu yapılan HGS sitemi 1 Kasım 2017 itibariyle kullanıma açılacak. Öğrenci ve personelimizin kullanacağı HGS etiketlerinde dikkat edilecek hususlar hgs.cumhuriyet.edu.tr adresinde duyurulmuş olup belirtilen şartlar doğrultusunda hazırlıklar yapılarak randevu alındıktan sonra E-Güvenlik Birimi tarafından işlemler yapılacaktır. Giriş kartları, her yıl yine E-Güvenlik Birimi tarafından vize edilecektir.

Nizamiyelerden girişlerde ise etiket verilmeyen diğer araçlar, Rektörlük Yolu Nizamiyesi’nden (1 Nolu Nizamiye) ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki nizamiyeden (2 Numaralı Nizamiye) Ziyaretçi Araç Kartı alınarak yerleşkeye giriş yapabileceklerdir. Ziyaretçi girişleri sadece 1 ve 2 Nolu Nizamiyelerden yapılacaktır.
 
Lojmanlar tarafındaki nizamiyeden ise ziyaretçi girişi yapılmayacaktır. Lojmanlar Nizamiyesi’nden sadece HGS etiketi olanlar, Rektörlük konutuna ve personel lojmanlarına ziyarete gelenler giriş yapabilecekler.
 
Yerleşkemizde bulunan anaokulu ile ilköğretim okullarına gelen öğrenci velileri HGS etiketi almak zorundalar. HGS etiketi almayanlar, Lojmanlar Nizamiyesi’nden giriş yapamayacaklarından sadece Rektörlük Yolu Nizamiyesi’nden (1 Nolu Nizamiye) veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki nizamiyeden (2 Numaralı Nizamiye) Ziyaretçi Araç Kartı alarak yerleşke içine giriş yapabileceklerdir.
 
Personelimizin yanı sıra yerleşke içinde bulunan banka, YURT-KUR, PTT ve özel şirketlere ait personel araçları Araç Geçiş Etiketlerini (HGS) araçlarına takmak zorundadır.
 
Üniversitemizin daha güvenli ve huzurlu olması amacıyla düzenlenen yeni sistemin temelinde personelimiz ve öğrencilerimizin huzuruyla güvenliğine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yıldız 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren uygulanacak yukarıdaki kurallara tüm personelimizin ve öğrencilerimizin hassasiyetle uyacağına inandığını belirterek yeni sistemin hayırlı olmasını diledi. 



Haber Tarihi : 01.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER