Taha Akgül Spor Salonu İlk Servis Atışıyla Açıldı

Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül’ün adının verildiği spor salonumuzun açılışı Üniversitemiz Bayan Voleybol Takımı ile Erciyes Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı arasında oynanan 2. Lig grup maçıyla yapıldı.

Açılışa Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çimen, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Turnuvanın açış konuşmasını Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Mücahit Fişne yaptı. Öğretim Görevlisi Mücahit Fişne, son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilekleriyle sözlerine başladı. Mücahit Fişne, “2. Lig Erkek ve Bayan grup maçları Üniversitemizin spora kazandırdığı Taha Akgül Spor Salonu’nda oynanacaktır. Bu salonun Sivas’a kazandırılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Herhangi bir olumsuzluğun, sakatlığın yaşanmadığı güzel bir turnuva diliyorum’’ dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, Ağustos ayındaki rektörlük seçiminin Üniversitemiz için yenilikler getireceğini, bunun meyvelerinin yavaş yavaş alınmaya başlandığını söyledi. Dr Mehmet Gül, ‘’Üniversiteler arası spor faaliyetlerine 25 farklı branşta katılıyoruz. Yakın zamanda Üniversitemiz Erkek Hentbol Takımı Türkiye şampiyonu oldu. Biz de sizleri burada spora daha büyük katkılar sağlamak amacıyla misafir etmekteyiz. Sporda temel amaç Fair Play. Bu zor günlerde sportmence davranarak birliğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Umarım sizlere iyi bir ev sahibi oluruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum’’ dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen konuşmasında, ‘”Turnuva düzenlemeyeli uzun zaman olmuştu ama bugün gururla buradayız. Sivasımıza, Üniversitemize yakışır bir salonda, Türkiye’ye yakışan gençlerle övünüyoruz. Ülkemizin geçtiği bu kritik dönemlerde birbirimize kenetleneceğiz. Sporda, kültürde, her alanda birbirimize sarılarak bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Turnuvaya katılan herkese teşekkür ediyorum. Centilmenlik ve sağlıkla geçen bir turnuva izlemeyi umuyorum. Herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Konuşmalarından sonra Prof. Dr. Mehmet Çimen turnuvaya katılan takımlara çiçek takdim edip başarı dileklerini sundu. Toplu fotoğraf çekiminden sonra Üniversitemiz Bayan Voleybol Takımı ile Erciyes Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı arasındaki grup maçı oynandı.

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya, Bayanlarda Üniversitemiz, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Erkeklerde Mersin Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ni katılacak. Maçlar 20-22 Aralık tarihleri arasında Taha Akgül Spor Salonu’nda oynanacak.

 



Haber Tarihi : 20.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER