Üniversitemizde “6 Şubat Deprem Şehitlerimizi Anma Programı” Gerçekleştirildi

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemizde anma programı düzenlendi.

 

100. Yıl Kültür Merkezinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Üniversitemiz Cumhuriyet Arama Kurtarma (CAK) Birimi Başkanı Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek, akademisyenler ve idari personel katıldı.

 

Yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen asrın felaketinin 1. yıl dönümündeyiz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ailesi olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım elimizi hemen uzatmaya çalıştık. Üniversitemiz adına afet ile ilgili çalışmaları yürütmek ve koordine etmek amacıyla AFET Destek Koordinasyon Merkezini kurduk. Üniversitemiz 15 Temmuz Cumhuriyet Spor Salonunda toplanıp hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini deprem bölgesine ulaştırdık. Depremin ilk gününden itibaren şehir içi ve şehir dışı toplam 172 araç ile sevkiyat yapılmış oldu. Afetzedeleri karşılamak ve misafir etmek üzere taşıma ve konaklama birimlerimizi harekete geçirdik. Fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticilerimizin, depremzede öğrenci ve aileleriyle irtibat kurarak ihtiyaçlarını karşılama ve yaralarını sarma noktasında yardımcı olmasını sağladık. Depremzedelerin Üniversite Hastanemizde tedavilerinin gerçekleştirilmesi ve depremzedelere her türlü maddi ve manevi destek için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Ayrıca depremden etkilenen bölgelere göndermek için Üniversitemizdeki gönüllü personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız durmaksızın 24 saat çalışarak ekmek ve sandviç hazırladı. Bunun yanı sıra afetzedelere dağıtılmak üzere çorba ve yemekler hazırlandı. Yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmayan birlik ve beraberlik için çaba sarf eden, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personeline teşekkür ediyorum. Afet bölgesindeki bütün vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

 

Programın devamında deprem bölgesinde görev alan personelleremize hizmetlerinden ötürü teşekkür belgesi takdim edildi. Daha sonrasında ise CAK Birimi'mize ait sergi gezilerek program son buldu.
 



Haber Tarihi : 07.02.2024

AYLARA GÖRE HABERLER