2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal’ın yanı sıra Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Başsavcı Murat İrcal, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, il protokolü, öğretim elemanları, siyasi parti ve STK’ların üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Kahramanmaraş ve Sivas türkülerinden oluşan Türk Halk Müziği konseri verdiler.

Üniversitemiz tanıtım filminin gösteriminin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Öğrenci Konseyi Başkanı Emrullah Gök, “Bu yıla kadar öğrenci konseyi başkanına Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşma fırsatı verilmemişti. Rektörümüze teşekkür ediyoruz.” dedi..

Rektörümüz konuşmasında, “Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenilir bilgidir. Topluma yön gösteren, eleştirel düşüncenin, sorgulama ve düşünmenin, yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl kaynağı olan üniversitelerin temel taşı bilgidir. Bilginin erdem ve güç, bilimsel etkinliğin, gelişim ve bilgi paylaşımının esas olduğu bu çağda Üniversitemiz bilgiyle donanmış nesiller yetiştirmek ve yarına şekil verecek projeler üretmekle yükümlüdür. Biz gençlerimizi, Hz. Ali’nin sözünde kendisini bulan şu bilinçle hareket ediyoruz: Çocuklarınızı yaşayacakları zamana göre yetiştirin.” dedi.

“Öğrenci Dostu Üniversite”

Rektör olduğu günden itibaren tüm ilgilileri çözümün bir parçası hâline getirdiklerini anlatan Prof. Dr. Yıldız, “Öğrenci odaklı eğitimi destekliyor, öğrenci dostu üniversite olma bilinciyle hizmeti ve bilgiyi toplumun tüm katmanlarına yaymak istiyoruz. Bunun bir disiplin çerçevesi içerisinde kararlı ve ilkeli anlayıştan vazgeçmeden, eğitim kalitesini düşürmeden gerçekleştirmek zorundayız.” diye konuştu.

Konuşmasında akademisyenlere de seslenen Rektörümüz Yıldız, “Büyük bir özveriyle on yıllar boyunca edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. Bu heyecanı hiç kaybetmeden ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler bu yüce kurumun asli unsurlarısınız. Yaptığınız bütün bilimsel çalışmalarda yanınızdayız, her türlü desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin Geleceğini, Tarihini Sizler Oluşturacaksınız”

Rekabetin ve değişimin hızlı bir şekilde yaşandığı günümüz akademik dünyasında, Türkiye ve dünyadaki üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedef hâline getirdiklerinin altını çizen Rektörümüz Üniversitemizin; bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda etkin, dinamik bir üniversite olarak yoluna devam etmekte olduğunu belirtti.

Öğrencilerimizin tarihî bir görev ile yükümlü olduklarını anlatan Rektörümüz Yıldız, “Ülkemiz, aileleriniz ve bizler sizlerden çok şey beklemekteyiz. Ülkemizin geleceğini, tarihini sizler oluşturacaksınız. Bunun için, çağın gereklerini de yakalayacak bir biçimde gayret etmeniz; daima aynı gayretle çalışmanız gerekmektedir.” diye vurguladı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal ise öğrencilere “Toplum ve Siyaset” dersi verdi.

Dünyada dengelerin hızla değiştiğini ve değişen dengelere karşın Türkiye’nin 15 yıllık planının hazır olduğunu söyleyerek AB ile ilişkilere değinen Ünal şöyle dedi:

Şimdi bize diyorlar ki 'Siz neden Avrupa Birliği ile ilişkilerinizi iyi götürmüyorsunuz?' Bana 2005'teki, 2006'daki Avrupa'yı, Almanya'yı, Hollanda'yı, Belçika'yı getir, ben onlarla ilişkilerimi gayet güzel yürütüyordum zaten. Siz sıfır sorunla başladınız, sırf sorun hâline geldiniz. Bana 2004'teki, 2005'teki Kuzey Afrika'yı ve Ortadoğu'yu getirin, hiçbir sorun yok. Libya'da yaşananların, Tunus'ta yaşananların, Mısır'daki darbenin sorumlusu ben miyim? Bölgenin cehennem yerine dönmesinin sorunu ben miyim? Yoksa bölgede yeni bir düzen kurmak isteyenler m? İçeride acaba siyaset bu kadar güçlü bir şekilde olmasaydı ve güçlü bir liderlik olmasaydı, bölgede her şey büyük bir değişimle yıkılırken acaba Türkiye bir istikrar adası olarak ayakta durabilir miydi? Bir de bu soruyu soralım; duramazdı. Çevremizde şu anda 9 tane ülke yönetilemez durumda. Bunlardan 4 tanesi devlet olma özelliğini kaybetmiş durumda. Türkiye'nin şu anda ciddi bir beka meselesi var. Şu anda Türkiye 4 tane terör örgütüyle mücadele ediyor. Türkiye 15 Temmuz gibi bir işgal girişimini bertaraf etmiş durumda ve Türkiye yeniden kendisini inşa ediyor."

Ünal’ın konuşmasından sonra Rektörümüz, Ünal’a tablo hediye etti.

Akademik Yılı Açılış Töreni’nin bitiminde Mahir Ünal, Rektörümüzü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

 

 



Haber Tarihi : 26.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER