Polimerik Biyomedikal Malzemeler Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyokimya Kulübü tarafından “Polimerik Biyomedikal Malzemeler” konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Prof. Dr. Erfüz Edgüer Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. H. Nursevin Öztop, Fen Fakültesi Biyokimya Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Şenay Çetinus, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sinan Akgöl, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sinan Akgöl yaptığı sunumda “Biyomedikal malzemeler eski Mısırlıların Hindistan cevizi kabuklarını kafatası hasarlarında kullanmışlar. Dünyanın en eski protezi M.Ö 1000’li yıllarda kaldığı açıklanmıştır. Mısır’da yapılan kazılarda yine M.Ö 1000’li yıllara ait olduğu düşünülen yapay bir başparmak bulunmuştur. 1940-1950 ler de bilim insanları biyo uyumluluk diye bir şey ortaya çıkarıyorlar. İlk kez 1950’ler de kalp pili ve bilyeli eklem ve kalça protezi gibi malzemelerin kullanıldığını görüyoruz. 1960’lar da kök hücre ortaya çıkıyor. 1970-1980’lere geldiğimizde ise artık ticarileşmiş biyo malzemelerden bahsediyoruz. 2000’li yıllarda biyomimetik kavramı ortaya çıkıyor. Yeni bir şeyi taklit ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sinan Akgöl’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Tarihi : 16.05.2017