Din Pandemi Hayat Sempozyumu Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Din Pandemi Hayat Sempozyumu” düzenlendi.

 

Çevrim içi olarak düzenlenen sempozyumun moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Sena Kaplan yaparken, açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim katıldı.

 

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılıç üniversitelerin en önemli fonksiyonlarından birinin toplumun problemlerine yönelik çözüm yolları üretmek olduğunu söyleyerek, “Salgın insanların alışkanlıklarını, davranışlarını, dünyaya bakışlarını, belki de dine bakışlarını değiştirdi. Komşuluk ilişkilerinden yemek kültürüne dair birçok davranış değişti. Dolayısıyla böylesi önemli bir probleme akademinin duyarsız kalması düşünülemezdi. Ben bu toplantının tertip edilmesinde emeği geçen İlahiyat Fakültemizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi. 

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan ise, “Salgın her ne kadar bir sağlık problemi olsa da insanlığı birçok yönden etkiledi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak bu problemin çözümüne yönelik neler yapabiliriz düşüncesiyle bu sempozyumu düzenledik. Ben başta Rektörümüz üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. 5 oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumda salgın tarihsel, sosyolojik, sağlık başta olmak üzere birçok yönden ele alındı.
 



Haber Tarihi : 23.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER