Rektörümüzün Engelliler Haftası Mesajı

 
Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir durumdur. Herkesin bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir.

10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da insanlarda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır.

Engelli kardeşlerimiz, bizler gibi sosyal ve ekonomik olarak hayatın bir parçasıdırlar. İnancımızın, kültürel ve değer yargılarımızın işaret ettiği üzere kardeşliği, birlik ve beraberlik ruhu ile dayanışmayı ancak bu anlayış ile tesis edebileceğimiz bir gerçektir.

Engellilerimizin, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, istihdam edilebilmeleri, fırsat eşitliğinden faydalanabilmeleri çok önemlidir.

Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri, onların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumla iç içe olmaları hepimizin ortak sorumluluğudur. ‘Engelsiz Üniversite’ sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalar engelli öğrenci ve personelimizin sıkıntılarını gidermeyi, onların eğitimlerini sorunsuz sürdürmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Engelliler Haftası nedeniyle tüm engellilerimizin ve ailelerinin Engelliler Haftasını kutluyor; sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Alim Yıldız
Rektör
 



Haber Tarihi : 12.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER