Halk Kültüründe Toprak Uluslararası Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitelerin asli görevleri bilim üretmek, kültürel, sanatsal, sportif vb. gibi alanlarda faaliyetler yürüterek içinde yer aldığı toplumun daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır.

Bu bilinçle çalışmalarını yürüten Üniversitemiz, “Halk Kültüründe Toprak Uluslararası Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz, Kültür Bakanlığı ve Motif Vakfı’nın iş birliği ile hazırlanan sempozyuma Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.

Sempozyum öncesinde davetliler yöresel kıyafetlerin sergilendiği sergiyi gezdiler.

Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Motif Vakfı Başkanı Zeki Baykal, Motif Vakfı’nın çalışmaları, çalışma esasları ve alanları ile ilgili bilgi verdi. Baykal, “Sempozyumun gerçekleştirilmesinde her türlü desteği veren, paydaşımız Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a ve Kültür Bakanlığımıza teşekkür ederim.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü konuşmasında Sivas’a katkıda bulunmuş Âşık Veysel, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak’ı anlatarak bu değerlerin bu toprağa yaptığı hizmetleri anlattı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Toprak denince akla ilk gelen Âşık Veysel’in ‘kara toprak’ türküsüdür. Bir diğer önemli nokta da İhramcızade İsmail Hakkı Toprak’tır. Denilir ki, Âşık Veysel’in bu şiiri yazılmasına sebep olan kişi İhramcızade’dir. Biz üniversitelerin bilimsel faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde etkin olmasını istiyoruz. 1 yıl içerisinde 20’ye yakın sempozyum gerçekleştirdik. Bu sempozyumda yer alan bildiriler kitap olarak basılacak. Katılımlarınızdan dolayı yurt içinden ve yurt dışından bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Motif Vakfı Başkanı Baykal Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kılıç’a, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Toparlı’ya, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Yekbaş’a ve Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a hediyelerini takdim etti.

Hediyelerin verilmesinden sonra yürütücülüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın yaptığı panel gerçekleştirildi.

Öğleden sonra ise sempozyuma geçildi.



Haber Tarihi : 18.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER