Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Üniversitemizin ev sahipliğinde yeni yapılan Taha Akgül Spor Salonunda 26-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası bugün (30 Nisan 2017) yapılan A grubu Serbest Stil final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Üniversitemizin spora yaptığı katkının sonucu olan müsabakalar 90 üniversitenin, binden fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Final müsabakalarının ardından da kupa törenine geçildi.

Kupa törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Spor Kültür Sağlık Daire Başkanı Muhlis Öztürk, sporcular, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kupa töreninde konuşma yapan Rektörümüz Yıldız, “Beş gün önce başlayan bu şampiyonanın sonuna geldik. Cumhuriyet Üniversitesi olarak iyi bir ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra da güreşte olduğu gibi diğer spor dallarında da güzel faaliyetler yapılacak. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor bütün sporcuları kutluyorum. Bu arada Üniversitemizden bu organizasyonda görev alan başta Rektör Yardımcımız Mehmet Çimen Bey olmak üzere, BESYO Müdürümüz Mehmet Gül,  SKS Daire Başkanımız ile diğer sporculara ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Yıldız’ın konuşmalarının ardından dereceye giren sporculara ve üniversitelere madalyaları takdim edildi.

A Grubu Serbest Stil 8 kategorinin yer aldığı şampiyonanın son gününde; 57 kilogramda birinciliği Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Ali Gürsoy, ikinciliği Bartın Üniversitesi’nden Şaban Kızıltaş, üçüncülüğü Adnan Menderes Üniversitesi’nden Bekir Şahin ile Trakya Üniversitesi’nden Tekin Balcı kazandı.
 

61 kilogramda birinciliği Bartın Üniversitesi’nden Sedat Özdemir, ikinciliği Adnan Menderes Üniversitesi’nden Hasan Kazcı, üçüncülüğü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden M. Ali Daylak ile Trakya Üniversitesi’nden Uğur Lafcı kazandı.

65 kilogramda birinciliği Bartın Üniversitesi’nden Veli Yantır, ikinciliği Atatürk Üniversitesi’nden Mensur Bayoğlu, üçüncülüğü Dumlupınar Üniversitesi’nden Tuncay Buber ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Selim Kozan kazandı.

70 kilogramda birinciliği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Enes Uslu, ikinciliği Trakya Üniversitesi’nden Onur Top, üçüncülüğü Bartın Üniversitesi’nden Haydar Yavuz ile Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Muhammed Demir kazandı.

74 kilogramda birinciliği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden M. Lütfü Küçükyıldırım, ikinciliği Aksaray Üniversitesi’nden Ali Öztürk, üçüncülüğü Bartın Üniversitesi’nden Serkan Çavuşoğlu ile Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Mustafa Zopalı kazandı.

86 kilogramda birinciliği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Fatih Erdin, ikinciliği 19 Mayıs Üniversitesi’nden Murat Özkan, üçüncülüğü Aksaray Üniversitesi’nden Mahmut Özkaya ile Atatürk Üniversitesi’nden Ahmet Ertürk kazandı.

97 kilogramda birinciliği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Mustafa Sessiz, ikinciliği Adnan Menderes Üniversitesi’nden A. Murat Aldan, üçüncülüğü Trakya Üniversitesi’nden Burak Şahin ile Aksaray Üniversitesi’nden Mustafa Dilber kazandı.

125 kilogramda birinciliği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Ali Bönceoğlu, ikinciliği Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden İsa Göçer, üçüncülüğü  19 Mayıs Üniversitesi’nden Mehmet Çetin ile Adnan Menderes Üniversitesi’nden Orçun Kumaş kazandı.

Son gün yapılan müsabakalarda birinciliği 69 puanla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, ikinciliği 60 puanla Bartın Üniversitesi, üçüncülüğü 55 puanla Trakya Üniversitesi ve 48 puanla da Atatürk Üniversitesi kazandı.




Haber Tarihi : 30.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER