Gülümsemenin Büyüsü

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü Gülümse Topluluğu tarafından “Gülümsemenin Büyüsü” adlı etkinlik düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhanettin Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, konuşmacı Psikolog Kutay Ürkmen, Gülümse Topluluğu, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Gülümse Topluluğu Başkanı Gamze Atmaca, ”İnsanların hayatlarına dokunabilmek için çok şeye gerek yok. Bir gülümsemeniz, birbirinize olan sevginiz yetecektir. Biz bunun için hep gülümsemenizi istiyoruz.” diye aktardı.


Ardından “Sebepsiz Gülümsemek” konulu tiyatro gösterimi ve piyano dinletisi gerçekleştirildi.


Etkinlikte konuşan Psikolog Kutay Ürkmen, “Gülümsemenin büyüsü bugün 704. sunumunu gerçekleştiriyor. Türkiye dışında (Azerbaycan, Bakü, İsviçre, Almanya, Berlin, Duesseldorf, Freiburg, Kıbrıs, Hollanda) yaşayan vatandaşlarımızla da bu sunumu paylaşma fırsatı buldum. Gülümsemenin büyüsü aslında bir motivasyon semineri olarak bundan 8 yıl önce yolculuğuna başladı. Ben de uzun yıllar özel sektörde çalıştım. Çalıştığım yıllarda diyordum ki,  kendi kendime, iş hayatında gün geçtikçe bazı değerleri kaybediyoruz. Bazı evrensel erdemlerin artık kıymetini bilemez hâle geliyoruz. (tebessüm, gülümseme, hoşgörü, tevazu sahibi olmak, anlayışlı olmak gibi). Konu başlığını seçerken sebeplerin ilki buydu, sebeplerin en büyüğü ise içinde yaşadığımız ülkede, toplumda biz çok fazlasıyla gülümseyebileceğimiz, tebessüm edebileceğimiz değerlere sahip bir ortam da yaşıyoruz. Ancak günlük koşuşturmalar, telaşlar, omuzumuzda ki yükler, sıkıntılarımız. Bunların telaşına düşmekten maalesef çevremizde ki bu değerlerin farkına varmadan tüketiyoruz hayatı.” dedi.


Program farklı etkinlikler ve stand up gösterisi ile devam etti.

 



Haber Tarihi : 09.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER