Rektörümüz İŞGEM’i Ziyaret Etti

Üniversite-şehir-sanayi iş birliğinin önemini her zaman önemseyen, Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) kapsamında haftanın bir gününü bu ziyaretlere ayıran Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İŞGEM İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

 

Ziyarette İŞGEM Genel Müdürü Nilgün Yakut, birim müdürleri ile Kamu Üniversite Sanayi İş birliği (KÜSİ) Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir hazır bulundu.

 

Üniversitenin işverenlerden, işverenlerin üniversiteden beklentilerinin karşılıklı olarak konuşulduğu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, iş garantili uygulamaların yayınlaşması ile teknik birçok bölümün öğrenci potansiyelinin artacağını belirterek, “Anadolu’daki üniversitelerde meslek yüksekokulları ile mühendislik fakültelerine öğrenci gelmiyor son yıllarda. Böyle bir şey görüyoruz. Bu iş birliği öğrencilerin üniversitelerdeki ilgili bölümlere gelmesini sağlayacaktır. Yani meslek lisesindeki, fen lisesindeki öğrencinin tercihi noktasında da etkili olacaktır. Meslek yüksekokullarının OSB’de kurulması için aslında teşvikler var. Hatta Sivas Meslek Yüksekokulumuzun üç bloğu yenilenecek. Biz bu binaları buraya OSB’ye yapalım istiyoruz ama şu anda bir hayır sahibi bulamadık. Yapılacak okul tam burada olacak bir meslek yüksekokulu. Çünkü teknik bölümler ihtiva ediyor.” dedi.

 

Staj uygulamaları ile hem işverenin bedava işçiye kavuştuğunu hem de öğrencilerin tecrübe kazanarak daha kalifiye bir hâle geldiğini ifade eden Rektörümüz, “Geçen hafta Fen Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldiğimizde son sınıfta olan birçok öğrenci hep şunu söylüyor: Hocam biz mecburi bir staj yapalım. Tabii düşündüğümüz daha ileri bir seviye stajdan ziyade bir dönemi kapsayan bir uygulama. Öğrenci gelsin bir dönem burada çalışsın ve notu buradan alsın, krediyi buraya sayalım. Esnek bir uygulama programı ile 8’nci dönemde düşünüyoruz ama 7’nci dönemde de olabilir. Bu uygulamayı biz İŞKUR ile de görüştük, sigorta ödemesi için. Öğrenci de hem notunu alır krediye sayarız hem de ödemelerde bizler de kolaylık yaşarız. Bu uygulamayı gerçekleştirebilirsek hem öğrenci hem işveren için karlı bir uygulama olmuş olacak.” ifadelerini kullandı.

 

İŞGEM Genel Müdürü Nilgün Yakut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek öğrencilerin girişimci olması ve sanayi uygulamaları kapsamında tecrübe kazanması gerektiğini ifade etti.

 



Haber Tarihi : 07.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER