Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektörümüzden Tam Destek

Üniversitemiz ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.


Üniversitemiz Rektörlük makamındaki törene, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul katıldı.

Protokole göre iki üniversite arasında yapılacak olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknik çalışmalarda karşılıklı iş birliği amaçlanıyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul imza töreninde, “Üniversitemizin kuruluşunda vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Hocama çok teşekkür ederim. Şu anki mevcut altyapımız, hedefimiz olan yüksek lisans eğitimi için yeterli değil. Lisansüstü eğitime başlayabilmemiz için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Araştırma ve Teknoloji Merkezi’nin altyapısını kullanmak istiyoruz. Aynı zamanda lisansüstü öğrencilerimiz Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin sosyal imkânlarından faydalanabilmesi için de bu protokolü imzalıyoruz. Kamu kaynaklarının etkin kullanılması için Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde olmayan altyapı imkânlarını da kendi üniversitemizde kurup araştırmacıların, akademisyenlerin, öğrencilerin faydalanmasını istiyoruz.” dedi.

İki üniversite arasında yapılan iş birliğinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Sivas bilim şehri olarak bilinir. İkinci üniversite uzun zamandır konuşuluyordu, nihayet Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruldu. Fakat altyapısının oluşması için zamana ihtiyacı var. Bu protokolle hem lisansüstü eğitime başlayacağız hem de üniversitemizin imkânlarını Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte kullanacağız. Yeni kurulan üniversitelere Teknokent kurulmuyor. Bizim Teknokentimiz var, ortak olacağız ve daha iyi işler yapacağız. Yine CÜTAM dediğimiz Merkezî laboratuvarımız da ortak kullanılacak. Bu protokolle birlikte iki üniversite arasında yapılması gerekenleri imza altına aldık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 19.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER