Anne Karnındaki Bebeklerin Yapısal Problemleri Kolayca Tespit Ediliyor

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde riskli gebeliklerin takibi kolaylıkla yapılabiliyor. 


Yaklaşık 1 yıl önce hizmet vermeye başlayan “Ultrasonografi Cihazı” sayesinde anne karnındaki bebeğin bütün yapısal problemleri tespit edilebiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Yıldız, normal gebeliklerden riskli gebelikler diye tarif edilen üst düzey takip ve tedavi gerektiren tüm gebeliklerin takibini rahatlıkla yapabildiklerini ifade etti.

Doç. Dr. Çağlar konuşmasının devamında, “Riskli gebelik takipleri kliniğimizde üst seviyede yapılabilmektedir. Özellikle bunun için gerekli altyapı konusunda hastanemiz bünyesinde üst düzey ultrasonografi cihazımız mevcuttur ve bu cihazı riskli gebelikler konusunda yaygın olarak kullanmaktayız.” diye konuştu.

Cihaz sayesinde anne karnındaki bebeklerde zor ve güç olan problemleri kolaylıkla görüntüleyebildiklerini anlatan Yıldız, “Bebeğin vücut yapısında bulunan tüm problemleri tespit edebiliyoruz. Örneğin; kalp, beyin gelişimiyle ilgili problemleri, kol ve bacak, yüz deformiteleriyle ilgili problemleri rahatlıkla ortaya koyabilmekteyiz.” cümlelerine yer verdi.
 



Haber Tarihi : 10.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER